تازه ترین عکس خودروی کنجکاوی از درون مدار سیاره بهرام
![]() |
این نما بخشی از تصویریست که دوربین هایرایز فضاپیمای مدارگرد شناسایی بهرام در روز ۱۱ دسامبر ۲۰۱۳ گرفته، و خودروی بهرام نورد کنجکاوی و ردی که از چرخ هایش بر جای مانده در آن به چشم می خورد. تصویر کامل و گسترده را اینجا ببینید. |
![]() |
تصویر در اندازه ی بزرگ تر |
در تصویر تازه ای که فضاپیمای مدارگرد شناسایی بهرام در روز ۱۱ دسامبر ۲۰۱۳ به کمک دوربین دستگاه آزمایش علمی با تصویربرداری وضوح بالای خود (هایرایز-HiRISE) گرفته، خودروی بهرام نورد کنجکاوی ناسا، به همراه تازه ترین رد چرخهایش بر سطح گودال گیل دیده می شود.
این ردها مسیر زیگزاگی کنجکاوی برای گذر از میان پستی و بلندی های سطح دهانه ی گیل و راه پرپیچ و خمی که برای رسیدن به کوهپایه ی ستیغ شارپ می پیماید را نشان می دهند. کوه شارپ مقصد اصلی کنجکاوی است. در دو تصویر پررنگ شده ی روبرو هم خودرو و رد چرخ های آن (تصویر پایینی) را می بینید:
دوربین هایراز نخستین بار ۱۷ ماه پیش عکسی از فضاپیمای آزمایشگاه علمی بهرام گرفت که در حال فرود به کمک چترنجات، برای سالم نشاندن خودروی کنجکاوی بر سطح این سیاره بود. [این عکس را اینجا دیدید: * تصویری که کنجکاوی را با چترنجاتش نشان می دهد]
از آن پس تاکنون، این دوربین نماهای تازه تری که از درون مدار از کنجکاوی و ردش می بیند را ثبت و به روز کرده است.
![]() |
تصویر در اندازه ی بزرگ تر |
از آن پس تاکنون، این دوربین نماهای تازه تری که از درون مدار از کنجکاوی و ردش می بیند را ثبت و به روز کرده است.
در همین زمینه:
واژه نامه:
NASA - Curiosity - Mars rover - Gale Crater - High Resolution Imaging Science Experiment - HiRISE - Mars Reconnaissance Orbiter - Mount Sharp - Mars Science Laboratory - parachute
منبع: nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
3 دیدگاه شما:
کنجکاوی! چقدر مضحک! بیسواد اون اسمش هست Curiosity! میتونی بفهمی؟؟؟!!!
يک نکته در مورد کساني که معترض به ترجمه تمامي کلمات به فارسي.
نخستين اينکه از بابت کار زيباي اين وبلاگ متشکرم که باعث رشد علاقه ستاره شناسي بعنوان خواستگاه اصلي علوم ميباشد.
دوم اينکه ترجمه تمامي کلمات داراي مزايا و معايبي است.
نخست معايب: براي درک بهتر بايستي هم به ترجمه هاي قبلي شما و هم متن انگليسي مراجعه کرد که البته براي خواننده مشتاق لذت بخش است.
نکته مثبت اين گونه ترجمه در يادگيري بهتر مطالب علمي است بدين ترتيب که مغز انسان جهت يادگيري مطالب بايستي تمامي اطلاعات ورودي را به کد تبديل کند و سپس اين کدها ذخيره و بعد در موقع نياز بازيابي گردند و سرعت بازيابي به توان مغز در پيدا کردن اين کدها دارد. يکي از عوامل يافتن سريع اين کدها بزرگ بودن اندازه بلوک اين کدهاست بدين ترتيب که اگر ما بتوانيم ارتباط هاي بيشتري بين اين بلوک از کدها با کدهاي قبلي در انبار ذخيره کدها در مغز ايجاد کنيم اندازه بلوک کد بزرگتر شده و سريعتر بازيابي ميگردد و تعداد دفعات بازيابي کدها اين اندازه بلوک کدهاي مورد نظر را بزرگتر ميکند.و وقتي از کلمات فارسي در اين ترجمه ها استفاده ميشود باعثبزرگ شدن کدهاي مطالب ستاره شناسي در مغز مميشود و براي خواننده مشتاق که مطالب انگليسي آن را که دنبال ميکند باعث ميشود اين مطالب کدهاي بزرگتري نسبت به کسي که فقط مطلب اصلي را ميخواند ايجاد کند. سرعت بازيافت مطالب در مغز انسان يکي از عوامل اصلي پردازش بهتر و مقايسه بهتر در مغز جهت نتيجه گيري منطقي است. يکي از عللي که دانشجوهاي چيني در غرب موفق و باهوش به نظر ميرسد همين علت است چون زبان چيني يک زبان يک هجايي است و کلا نحوه درک اين زبان با زبان هاي چند هجايي هندي اروپايي متفاوت است و به همين خاطر کد نمودن مطالب انگليسي در مغز چيني هاي کشورهاي غربي بسيار بزرگتر از ملل ديگر است و به همين خاطر درک بهتري نسبت به مطالب پيدا ميکنند.
به همين خاطر بايستي از نويسنده اين وبلاگ تشکر کرد که با ترجمه تمامي کلمات خوانندگان مشتاق را به درک بهتر ستاره شناسي ياري ميدهد.
خيلي خوب بود که دوستان در وبلاگ هاي ستاره شناسي کامنت بيشتري ارسال ميکردند.
من در حال حاضر در سايت هاي مختلف ستاره شناسي، فيزيک و شيمي و زيست شناسي کامنت انگليسي کامنت ميدهم و بلافاصله افراد بسياري پاسخي براي کامنت هاي من ميگذارند که نشان از فعال بودن علاقه مندان در غرب هست. البته بيشتر کامنت ها مخالف کامنت من هست که باعث خوشحالي است چون نظر مخالف يعني پيشرفت در امور.و با پيشرفت درستاره شناسي نمطمعنن مشکلات امروز بشر مانند بحران انرژي و يا حتي حقوق انسان ها در برابر هم و عدالت همگي حل خواهد شد.به همين خاطر ستاره شناسي خاستگاه تمامي علوم ديگر است که بشر ذاتا عاشق آن است چون اين کشش به ستاره شناسي در ژنوم انسان پيشتر طراحي و نهاده شده.
فکر نميکنم کسي باشد که تصاوير سهابي ها با آن شکل هاي زيبا و يا آن رنگ هاي زيبا را ببيند و مبهوت آن نشود.
من مطمعن هستم که اين کشش ذاتي انسان و نهاده شدن آن در ژنوم انسان بي دليل نبوده هر چند بخاطر شرايط اجتماعي اقتصادي بيشتر افراد اين علم را در مقايسه با پول بي ارزش بدانند ولي همچنان کشش به اين خلقت مبهوت کننده را حس ميکنند ولي مجبور به کتمان اين تناقض در خود هستند.
توصيه من به خوانندگان عزيز اين هست که اگر مي خواهيد در زندگي مادي نيز موفق باشيد همواره ذهن خود را به امور متنوع مشغول کنيد تا ذهن تان بتواند در زواياي مختلف به مساﺋل زندگي تان نگاه کند و مطعنن راه حل هاي بهتري پيدا خواهد نسبت به حالتي که شما فقط از زاويه پول به همه چيز نگاه کنيد.تمام اشخاص پولدار زندگي چند جانبه دارند و حتي نخبگان علمي زندگي چند جانبه دارند و به همين خاطر بهتر از ديگران يک بعدي درک ميکنند و تصميم بهتري ميگيرند.
دوست عزیز
بابت توجهتون به این وبلاگ ازتون سپاسگزارم. امیدوارم باز هم به اینجا سر بزنید و راهنمایی هاتون رو از ما دریغ نکنید.
پاینده باشید
ارسال یک نظر