دنباله دار چوریموف-گراسیمنکو در گام هلال
![]() |
این تصویر در اندازه ی بزرگ تر |
چه بلایی دارد بر سر دنباله دار 67-P/چوریموف-گراسیمنکو (۶۷پی) می آید؟ هیچ! با نزدیک تر شدن این دنباله دار ۳ کیلومتری به خورشید، گرما باعث شده هسته اش گاز و غبار پس بزند.
فضاپیمای روزتا در ماه ژوییه ی گذشته به کنار این دنباله دار ناهموار دو-هسته ای رسید و اکنون دارد همراه با این کوه یخ تیره و غول آسا به گرد خورشید می چرخد.
بررسی های تازه ای که روی داده های فرستاده شده از سوی فضاپیمای روباتیک روزتا به زمین انجام شده نشان داده که آب پس زده شده توسط دنباله دار ۶۷پی تفاوت چشمگیری با آب های زمین دارد، چیزی که نشان می دهد آب های زمین نمی توانسته از برخوردهای باستانی زمین با دنباله دارهایی مانند ۶۷پی ریشه گرفته باشد.
از سوی دیگر، نه روزتا و نه کاوشگر سطح نشین فیله، هیچ کدام نتوانستند یک میدان مغناطیسی پیرامون هسته ی دنباله دار شناسایی کنند. این هم نشانگر آنست که نیروی مغناطیسی احتمالا نقش مهمی در روند دگرگونی های روزهای آغازین سامانه ی خورشیدی نداشته.
در این تصویر با رنگ آمیزی علمی، دنباله دار ۶۷پی را در گام هلال می بینیم که با نزدیک تر شدن به خورشید، نرخ بخار شدنش هم افزایش یافته. این دنباله دار در اوت ۲۰۱۵ به نزدیک ترین نقطه ی مدارش به خورشید خواهد رسید (پیراهور یا حضیض) و در آن هنگام تنها کمی بیش از زمین از خورشید دور خواهد بود.
واژه نامه:
Comet 67P/Churyumov–Gerasimenko - comet - Sun - nucleus - Rosetta spacecraft - iceberg - Earth - 67P - Philae - lander - magnetic field - magnetism - Solar System - false color
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر