نیم نگاه فضاپیمای داون به قطب شمال سرس
کاوشگر داون ناسا (Dawn) پس از گذراندن بیش از یک ماه در مدار سرس و در سمت تاریک این سیاره ی کوتوله، اکنون توانسته چندین عکس از قطب شمالِ روشن از آفتاب این دنیای شگفت انگیز بگیرد. این عکس ها در روز ۱۰ آوریل و از فاصله ی ۳۳۰۰۰ کیلومتری گرفته شده اند و پُروضوح ترین نماهایی هستند که تاکنون از سرس به دست ما رسیده.
* توجه داشته باشید که دو لکه ی روشن و اسرارآمیز سرس هنوز در این عکس ها دیده نمی شوند.
این نماهای پی در پی -که این تصویر پویا (gif) از همگذاری آن ها درست شده- ساختارهای سطح سرس را با وضوحی فزاینده نشان می دهند. تا پیش از ۱۰ آوریل، داون در نیمه ی تاریک سرس به سر می برد و امکان گرفتن عکس در طیف نور دیدنی را نداشت.
داون در روز ۶ مارس ۲۰۱۵ به سرس رسید و نخستین فضاپیمایی نام گرفت که به گرد یک سیاره ی کوتوله چرخیده. این فضاپیما پیش از این ۱۴ ماه از ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ را به کاوش و بررسی سیارک غول پیکر وستا گذرانده بود. بدین ترتیب داون تنها فضاپیمایی است که به گرد دو جرم بیرون از سامانه ی زمین و ماه چرخیده.
سرس با قطر میانگین حدود ۹۵۰ کیلومتر، بزرگ ترین جرم در کمربند اصلی سیارک ها است که میان بهرام و مشتری جای گرفته. کاوشگر داون با روشن کردن موتور پبشران یونی خود، عملیات رسیدن به نخستین مدار علمیاش به گرد سرس را آغازیده و در ۲۳ آوریل به این مدار خواهد رسید. این مدار در فراز ۱۳۵۰۰ کیلومتری سطح سرس است و داون تا ۹ ماه می در آن خواهد ماند. پس از ۹ می، مانور بعدی فضاپیما برای رفتن به مداری پایین تر آغاز خواهد شد.
در همین زمینه: * یک ماه پس از رسیدن به سرس، حال فضاپیمای داون بسیار خوب است! * داون سرانجام به دام سرس افتاد!
واژه نامه:
Dawn - Ceres - dwarf planet - NASA - north pole - asteroid - Vesta - main asteroid belt - Mars - Jupiter - ion propulsion system
منبع: nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر