سرس پوشیده از دهانه های برخوردی ریز و درشت است

این تصویر در اندازه ی بزرگ تر
نمایی که در چارچوب پیوست این تصویر می بینید، یکی از تصاویر رشته عکس هاییست که فضاپیمای داون ناسا (Dawn) در روز ۲۳ می ۲۰۱۵ از فاصله ی ۵۱۰۰ کیلومتری سیاره ی کوتوله ی سرس گرفته. هر پیکسل این چارچوب در اندازه ی اصلی، هم ارز ۱۶۰۰ پا یا حدود ۴۸۰ متر است.

در این نما، چندین دهانه ی دومینه (ثانویه) را می بینیم؛ این دهانه ها در پی برخورد دوباره ی موادی پدید آمده اند که از برخوردی که به پیدایش دهانه ی بزرگ تری انجامیده بود به بیرون پرتاب شده اند. با پایین تر رفتن داون و افزایش کیفیت تصاویرش، این گونه جزییات کوچک تر روی سطح سرس هم کم کم دارند آشکار می شوند. این فضاپیما در مسیری مارپیچی در حال کاستن از فاصله اش است تا به مدار علمی و مهمی برسد که در آن به نقشه برداری از سرس خواهد پرداخت.

بخشی از سطح که در چارچوب پیوست نشان داده شده میان ۱۳ درجه و ۵۱ درجه ی عرض شمالی و ۱۸۲ درجه و ۲۲۸ درجه ی طول خاوری سرس جای دارد. بریدگی سیاه و کوچکی که در گوشه ی بالا، سمت راست آن دیده می شود به دلیل آنست که این نما، عکس جداگانه ای بوده که بر روی کره ی سرس افکنده شده. آن را می توانید به تنهایی اینجا ببینید:
این تصویر در اندازه ی بزرگ تر
فضاپیمای داون پس از فرستادن این عکس ها به زمین در روز ۲۳ می، دوباره پیشران یونی‌اش را به کار انداخت تا به دومین مدار نقشه برداری خود برود. داون در روز ۳ ژوئن وارد این مدار که در بلندای ۴۴۰۰ کیلومتری سطح سرس است می شود و تا پایان ماه در آن می ماند. هر دور این مدار حدود سه روز زمان خواهد برد، بنابراین فضاپیمای داون فرصت کافی برای انجام یک بررسی فراگیر و گسترده از سرس را خواهد داشت.

واژه نامه:
Ceres - NASA - Dawn spacecraft - crater - latitude - longitude - Earth

منبع: jpl.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه