آخرین زورآزمایی های دو کهکشان بزرگ

این تصویر در اندازه ی بزرگ تر
جرمی که در این تصویر می بینید NGC ۶۲۴۰ نام دارد و نمایی کمیاب از واپسین روزهای یک فاجعه ی کیهانی در نزدیکی خودمان را به ما نشان می دهد.
این برخورد سهمگین و هیولاوار کهکشان-کهکشان در فاصله ی ۴۰۰ میلیون سال نوری از زمین، در صورت فلکی ماراَفسای (حوا) رخ داده و هر دو کهکشان اکنون در حال یکی شدنند.
دنباله های کِشندی در هم پیچیده ای که انباشته از ستاره، گاز و غبار است از دو کهکشان بیرون کشیده شده، در حالی که ستاره زایی های تند و آتشین و خشونت باری نیز در آن ها در جریانست.
دو سیاهچاله ی ابرپُرجرمی که در مرکز دو کهکشان بوده نیز با هم یکی شده و به یک تک سیاهچاله ی بسیار کلان‌تر تبدیل خواهد شد و به زودی تنها چیزی که از این نبرد کیهانی به جای خواهد ماند یک تک کهکشان بزرگ با سیاهچاله ای بسیار غول پیکرتر از دو ابرسیاهچاله ی آغازین خواهد بود.
این تصویر دیدنی و چشمگیر از همگذاری داده های باریک-باند و داده های پهن-باندِ فروسرخ-نزدیک تا نور دیدنی (مریی) پدید آمده که تلسکوپ فضایی هابل با بهره از دوربین های ACS و WPC3 خود گرد آورده بود.
پهنه ای از آسمان که در این چارچوب دیده می شود، در فاصله ی برآوردی NGC ۶۲۴۰ بیش از ۳۰۰ هزار سال نوری را می پوشاند.

در همین زمینه: * هاله ای غول پیکر به گرد دو کهکشان بزرگ 

واژه نامه:
NGC 6240 - galaxy - constellation Ophiuchus - tidal tail - star - star formation - supermassive black hole - galactic core - narrowband - near-infrared - visible - broadband - Hubble - ACS - WPC3

منبع: apod.nasa.gov

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه