یک خورشید با دو غروب متفاوت

این تصویر در اندازه ی بزرگ تر
غروب آفتاب از چشم انداز بهرام چه تفاوتی با زمین دارد؟
برای همسنجی این دو، در اینجا دو تصویر از ستاره ی آشنایمان را می بینیم که هر دو به هنگام غروب گرفته شده اند، یکی از زمین و دیگری از بهرام (مریخ).
پهنای زاویه ای هر دو عکس برابر است.
با اندکی دقت می فهمیم که خورشید در سیاره ی بهرام کمی کوچک تر از زمین دیده می شود. این منطقی است زیرا بهرام نسبت به زمین، به اندازه ی ۵۰% از خورشید دورتر است.
ولی نکته ای که شاید بیشتر به چشم بیاید اینست که آسمان بهرام پیرامون خورشید در هنگام غروب، به گونه ی چشمگیری آبی تر از آسمان زمین پیرامون خورشید به هنگام غروب است که معمولا به رنگ های نارنجی دیده می شود.
دلیل این رنگ های آبی بهرام هنوز به طور کامل شناخته نشده، ولی گمان می رود علت آن ویژگی های پراکنش رو به جلوی نور توسط ذرات غبار در جو بهرام باشد [که با ویژگی های پراکنش غبار در جو زمین تفاوت دارد-م].
چشم انداز غروب زمینی در چارچوب سمت چپ در سال ۲۰۱۲ از مارسی فرانسه گرفته شده ولی چشم انداز غروب بهرام ماه گذشته توسط خودروی روباتیک کنجکاوی ناسا از دهانه ی گیل در بهرام به ثبت رسیده.


واژه نامه:
sunset - Mars - Earth - star - angular width - Sun - forward scattering - Martian dust - Marseille - France - NASA - Curiosity rover - Gale crater

منبع: apod.nasa.gov

2 دیدگاه شما:

ناشناس

سلام من خیلی مشتاق به همکاری با وبلاگ بسیار عالی شما هستم. چگونه می توانم با شما در ارتباط باشم؟

یک ستاره در هفت آسمان

سپاسگزارم از لطفتون دوست گرامی
منظورتون از "همکاری"، چه نوی همکاریه؟

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه