شفق های تپنده در آسمان ایسلند
چرا برخی از شفق های قطبی می تپند؟ هیچ کس درست نمی داند.
اگرچه دیرزمانیست که این رفتار شگفت انگیز دیده شده ولی پژوهشگران همچنان در پی یافتن دلیل آنند.
در این جا یک ویدیوی تماشایی از شفق های تپنده و زیبایی را می بینید که در نیمه های ماه مارس بر فراز یخچال سوینافلشیوکوتل (Svínafellsjökull) در ایسلند پدیدار شده بود.
توجه کنید که این ویدیوی ۴۸ ثانیه ای، دور تند "نیست". برای این که واقعی بودن سرعت تپش ها نشان داده شود، خود تصویربردار هم در برخی از جاهای ویدیو وارد پیش زمینه شده است.
اگر کمی در این رنگ های لرزان و رازگونه ی آسمان دقت کنیم، در می یابیم که برخی از ساختارهای آن تکرار می شوند و برخی دیگر نه. همچنین، سرعت تپش های شفق درون این ویدیو به گونه ای نامعمول است؛ ما بیشتر با شفق های آرام تری آشناییم که تپش هایشان تا چند ثانیه به درازا می کشد.
بررسی های تازه نشان داده که تپش بیشتر در شفق هایی رخ می دهد که از برخورد مولکول های هوا با الکترون پدید آمده اند، بر خلاف شفق هایی که ریشه ی پروتونی دارند، و نیز این که میدان مغناطیسی منطقه ای زمین هم گاهی می تواند نوسان هماهنگ و هماوا داشته باشد [که شاید به چنین تپش هایی بیانجامد-م].
در همین زمینه: * شفق بی مانند: موج های سبز تپنده در آسمان
در همین زمینه: * شفق بی مانند: موج های سبز تپنده در آسمان
واژه نامه:
aurora - Svínafellsjökull Glacier - Iceland - time-lapse - pulsations - astrophotographer - electron - proton - Earth - magnetic field
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر