پلوتو در انتظار: تنها یک ماه دیگر به یک رویارویی تاریخی مانده
* کمتر از یک ماه دیگر فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا به پلوتو خواهد رسید و یک رویارویی به تمام معنا تاریخی و حماسی را با این سیاره ی کوتوله انجام خواهد داد.
نیوهورایزنز یا افق های نو، نخستین فضاپیمایی که تاکنون برای بررسی پلوتو فرستاده شده، نُه سال است که در راهست و اکنون تنها حدود ۳۲ میلیون کیلومتر مانده تا در یک رویارویی تاریخی، از کنار این سیاره ی کوتوله بگذرد. به هنگام این گذر، نیوهورایزنز تنها ۱۲۵۰۰ کیلومتر از پلوتو فاصله خواهد داشت و برای نخستین بار این دنیای یخ زده را به تصویر خواهد کشید.
کتی آلکین، دانشمند دستیار پروژه ی نیوهورایزنز در روز ۱۶ ژوئن در یک بروزرسانی ویدیویی گفت: «اوضاع دارد به راستی هیجان انگیز می شود.»
کتی آلکین، دانشمند دستیار پروژه ی نیوهورایزنز در روز ۱۶ ژوئن در یک بروزرسانی ویدیویی گفت: «اوضاع دارد به راستی هیجان انگیز می شود.»
نیوهورایزنز مدت هاست که با دستگاه هایش پلوتو را ردگیری کرده و عکس هایی با وضوح روزافزون از آن می گیرد. هقته ی گذشته، ناسا چهار تصویر را از چهار "چهره ی پلوتو" منتشر کرد: نماهایی از ویژگی های گوناگون سطح این سیاره ی کوتوله که به هنگام چرخش آن به گرد محورش پدیدار می شوند و نیوهورایزنز در ۴ روز پیاپی آن ها را به تصویر کشید.
آلکین می گوید: «ما همیشه می دانستیم که پلوتو مناطق تیره ای دارد، ولی اینک کم کم داریم به گستردگی آن ها، جای دقیقشان، و شکلشان پی می بریم - و دیدن این سطح از جزییات بسیار فریبنده است.»
نیوهورایزنز در این هفته گرفتن عکس های فروسرخ از پلوتو و بزرگ ترین ماهش، شارون را آغاز خواهد کرد تا دانشمندان با کمک آن ها نقشه ی زمین شناختی و دمایی این دو را تهیه کنند. این کاوشگر همچنین گرفتن عکس های رنگی روزانه که یک دور کامل چرخش پلوتو را نشان می دهند را هم آغاز خواهد نمود؛ و انجام سنجش ها با تصویرگر شناسایی برد بلند خود (لوری، LORRI) را نیز از سر خواهد گرفت.
گذر نیوهورایزنز از کنار پلوتو نخستین بررسی یک فضاپیما روی کمربند یخی کویپر، جایی که پلوتو در آنست نیز خواهد بود، و ماموریت نیوهورایزنز با گذشتن از نزدیک پلوتو پایان نخواهد یافت.
به گفته ی کریس هرزمن، یک مهندس دستگاه های ماموریت نیوهورایزنز، اگر منبع نیروی این کاوشگر سالم بماند، ماموریت آن تا مدتی دراز در لبه ی بیرونی سامانه ی خورشیدی ادامه خواهد یافت.
هرزمن می گوید: «برهمکنش های شگفت انگیز بسیاری میان هورسپهر (هلیوسفر) و چیزهای بیرون آن انجام می شود، از همین رو ما دوست داریم تا آنجا برویم- و به نظر می رسد بتوانیم دستکم تا نیمه های دهه ی ۲۰۳۰ به آنجا برسیم.» (هورسپهر یک حباب مغناطیسی است که سامانه ی خورشیدی، بادهای خورشیدی و کل میدان مغناطیسی خورشید را در بر گرفته.)
عکس های تازه ای که ناسا از نیوهورایزنز منتشر کرده نخستین مورد از بروزرسانی های هفتگی آنست - که در این ماه، هر سه شنبه انجام می شود- و تا گذر از کنار پلوتو در ۱۷ می ادامه خواهد یافت. ناسا و گروه نیوهورایزنز در ادامه ی ماموریت، از روز ۷ ژوییه تهیه ی بروزرسانی های روزانه را آغاز خواهند کرد.
برای دیدن برنامه ی کامل بروزرسانی های نیوهورایزنز به این نشانی بروید:
در اینجا، ویدیویی هیجان انگیز درباره ی کاوش های ناسا روی اجرام بزرگ سامانه ی خورشیدی را می بینید. این کاوش ها که از بیش از ۵۰ سال پیش آغاز شده، با گذر نیوهورایزنز از کنار پلوتو در ماه آینده کامل خواهد شد:
واژه نامه:
Pluto - NASA - New Horizons - dwarf planet - Cathy Olkin - moon - Charon - Long Range Reconnaissance Imager - LORRI - Kuiper Belt - Chris Hersman - solar system - heliosphere - solar wind - magnetic field -
منبع: Space.com
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر