تتیس، ماه کیوان با گودال بزرگش

این تصویر در اندازه ی کمی بزرگ تر
تتیس، ماه سیاره ی کیوان (زحل) نیز مانند بسیاری از ماه های سامانه ی خورشیدی، پوشیده از دهانه های برخوردی است. برخی از این دهانه ها از رویدادهایی با خشونت باورنکردنی گواهی می دهند، مانند دهانه ی اودیسه که در اینجا، در سمت راست می بینید.

در حالی که خود تتیس دارای قطر ۱۰۶۲ کیلومتر است، قطر دهانه ی اودیسه به ۴۵۰ کیلومتر می رسد، یعنی حدود ۱۸ درصد از سطح این ماه را پوشانده است. اگر دهانه ای به این نسبت می خواست روی زمین وجود داشته باشد، به بزرگی قاره ی آفریقا می شد!

در این نما، نیمکره ای از تتیس که رو به کیوان نیست (نیمکره ی پاد-کیوان) را می بینیم. شمال تتیس بالا است و ۴۲ درجه به سمت راست چرخیده. فضاپیمای کاسینی این عکس را در روز ۱۱ آوریل ۲۰۱۵، با دوربین زاویه-بسته ی خود در طیف نور دیدنی (مریی) گرفته [یعنی همان چیزیست که اگر خودمان آنجا بودیم می دیدیم-م].

به هنگام گرفتن این عکس، فاصله ی فضاپیمای کاسینی از تتیس نزدیک به ۱۹۰ هزار کیلومتر بود. هر پیکسل تصویر در اندازه ی اصلی هم ارز ۱ کیلومتر است.


واژه نامه:
Tethys - moon - solar system - Saturn - impact crater - Odysseus - Earth - Africa - visible light - Cassini spacecraft - narrow-angle camera

منبع: nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه