کولی آواره میان کهکشان ها
![]() |
این تصویر در اندازه ی بزرگ تر |
دو جرم درخشان تر (که تیزی های پراش دارند) ستارگانی در همین نزدیکیاند. ولی جرم سوم یک خوشه ی ستاره ای کروی دوردست به نام NGC ۲۴۱۹ در فاصله ی تقریبی ۳۰۰ هزار سال نوری از زمین است.
NGC ۲۴۱۹ گاهی به نام "آوارهی میان-کهکشانی" هم خوانده می شود. با در نظر گرفتن این که ابر بزرگ ماژلان که ماهواره ی کهکشان راه شیری است حدود ۱۶۰ هزار سال نوری از ما فاصله دارد، این عنوان برای NGC ۲۴۱۹ بجا و مناسب به نظر می آید.
NGC ۲۴۱۹ هم تقریبا مانند دیگر خوشه های کروی بزرگ از جمله خوشه ی امگا قنطورس (امگا سنتوری)، خوشه ی درخشانی است ولی به دلیل دوری بسیار، کم نور دیده می شود.
احتمال دارد NGC ۲۴۱۹ از همان آغاز جزو کهکشان راه شیری نبوده و ریشه ای فراکهکشانی داشته باشد، برای نمونه، می تواند بازمانده ای از یک کهکشان کوچک باشد که روزگاری به دام کهکشان ما افتاده و از هم پاشیده بوده است. ولی فاصله ی بسیار دور آن، بررسی و مقایسه ی ویژگی هایش با خوشه های کروی که در هاله ی کهکشان راه شیری سرگردانند را دشوار کرده است.
واژه نامه:
NGC 2419 - Intergalactic Wanderer - constellation Lynx - star - globular star cluster - satellite galaxy - Large Magellanic Cloud - Omega Centauri - extragalactic - galaxy - halo - Milky Way galaxy
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر