دنباله دار شگفت انگیز ماه ژوییه
دنباله دار C/2014 Q1 (پان استارز) که سال گذشته یافته شد، اکنون انتظار می رود در برخی جاها تا چند شب، درست پس از غروب آفتاب با چشم نامسلح هم دیده شود.
این دنباله دار در ششم ژوییه خورشید را دور زد و ظاهرش نشان می دهد با گذر از کنار خورشید، مقدار چشمگیری گاز و غبار پس زده. امروز این دنباله دار به نزدیک ترین فاصله اش از زمین رسید که این هم یک دلیل دیگر برای درخشش دیداری آن و همچنین گسترده تر شدن پهنای زاویه ای دُم هایش در این شب ها است.
در این تصویر که دو روز پیش گرفته شده، دنباله دار پان استارز را با دو دُم زیبایش می بینیم: یک دم غباری سپید و افشان کوتاه که به سمت راست کشیده شده و راستای مدار دنباله دار را نشان می دهد، و یک دم یونی آبی فام بلند که از وزش باد خورشید پدید آمده و یکراست دارد از خورشید دور می شود (راستایش به خورشید که اینجا تازه غروب کرده می رسد).
هلال ماه هم در میانه ی چشم انداز دلربایی می کند.
دنباله دار پان استارز فردا با فاصله ی زاویه ای تنها ۷ درجه از کنار سیاره ی تابناک مشتری خواهد گذشت. ناهید که از آن هم درخشان تر است نیز همان نزدیکی خواهد بود.
از آن جایی که این دنباله دار اکنون به خورشید نزدیک است، شاید بهتر باشد آن را در تاریک و روشن غروب، با دوربین دوچشمی ببینید و یا به کمک یک دوربین عکاسی با نوردهی بلند، آن را به همراه دم هایش به تصویر بکشید.
واژه نامه:
comet - Comet C/2014 Q1 - PanSTARRS - unaided eye - Sun - Earth - angular extent - tail - dust tail - ion tail - crescent moon - Jupite - Venus - binoculars
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
4 دیدگاه شما:
سلام.با توجه به وضعيت ماه مسلملا تصوير براي دو روز پيش نبايد باشد.
این تصویر برگزیده ی ناسا هست. من هم تنها توضیحش رو ترجمه کردم.
البته ظاهرا تصوير مربوط به استراليا است.حق با شماست
خواهش می کنم دوست عزیز
ارسال یک نظر