شش نما از شفق های رنگارنگ جنوب

این تصویر در اندازه ی بزرگ تر
این ها نماهایی از یک آتش بازی نیستند
این پرتوهای درخشان و لرزان، شفق هایی هستند که اواخر ماه پیش در آسمان شبانه ی سیاره ی زمین به رقص در آمدند و در اینجا نماهایی از آن ها را بر فراز قطب جنوب جغرافیایی می بینیم.
آغازگر این نمایش های خیره کننده ی شفقی، فوران تاج خورشید (CME) بود که چند روز پیش‌ از آن رخ داده و ابری از پلاسمای خورشید را روانه ی زمین ساخته بود. با رسیدن این ابر به زمین و برخورد به مغناطکره ی این سیاره، یک توفان زمین-مغناطیسیی (ژئومغناطیسی) گسترده به پا شد که یکی از دستاوردهایش همین شفق های رقصان بود.
در این جا شش نما را می بینید که با لنز "چشم ماهی" به تصویر کشیده شده اند. باتری دوربین دیجیتالی که این نماها را گرفت، در یک جعبه ی گرم جای داشت تا آن را از سرمای ۹۰ درجه ی فارنهایت زیر صفرِ شب بلند زمستان قطب جنوب در امان نگه دارد.
گرداگرد افق رصدخانه های اخترشناسی جنوبگان دیده می شود و در آسمان نیز، بسیار دورتر از شفق ها، ستارگان بخش جنوبی کهکشان راه شیری به چشم می خورند.

در همین زمینه: * تیله ای که رنگ عوض می کند! 

واژه نامه:
Aurora Australis - firework - Earth - planet - south pole - aurora - coronal mass ejection - Sun - magnetosphere - geomagnetic storm - fisheye - battery - star - Milky Way

منبع: apod.nasa.gov

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه