مقصد بعدی فضاپیمای نیوهورایزنز پس از پلوتو برگزیده شد

برداشت هنری (نقاشی) از دیدار فضاپیمای نیوهورایزنز با یکی دیگر از اجرام کمربند کویپر، حلقه ای از اجرام یخی در فاصله ی میلیاردها کیلومتری خورشید. تصویر کمی بزرگ تر
ناسا و دانشمندان دست اندرکار ماموریت نیوهورایزنز سرانجام هدف بعدی برای گذر این فضاپیما را برگزیده اند: یک جرم یخی به نام ۲۰۱۴ MU69، در فاصله ی ۱.۶ میلیارد کیلومتری پلوتو و با پهنایی کمتر از ۴۵ کیلومتر، یعنی حدود ۱۰ برابر بزرگ تر از دنباله دار ۶۷پی (دنباله دار کاوشگر روزتای سازمان فضایی اروپا).

با این که بزرگی ۲۰۱۴ MU69 چیزی میان ۲۵ تا ۴۵ کیلومتر برآورد شده ولی اندازه ی واقعی آن بستگی به میزان بازتابندگی سطحش دارد؛ ستاره شناسان هم اکنون تنها می توانند بگویند چقدر از نور خورشید را باز می تاباند، پس یا می تواند کوچک و درخشنده باشد یا بزرگ و مات. [به یاد داشته باشید که بازتابندگی "درصد نور بازتابیده نسبت به نور تابیده بر یک جسم" است-م]

این دانشمندان امیدوارند سطح ۲۰۱۴ MU69 مدرک های دست نخورده ای از بخش های بیرونی سامانه ی خورشیدی، یعنی کمربند کویپر را در خود نگه داشته باشد. این جرم به همراه پلوتو و دیگر اجرام یخی، کمربند کویپر را در ورای مدار نپتون تشکیل داده اند (اجرامی که به نام KBO شناخته می شوند). ۲۰۱۴ MU69 یک نامزد خوب برای بایگانی تاریخ کمربند کویپر است زیرا کوچک تر از آنست که در اثر فرآیندهای زمین شناختی دگرگون شده باشد و نیز به اندازه ی کافی از خورشید دور هست که همنهش آغازین خود را حفظ کرده باشد.
این نمودار مسیر فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا به سوی مقصد احتمالی بعدی‌اش را نشان می دهد، جرمی به نام ۲۰۱۴ MU69 در کمربند کویپر. این جرم به نام PT1 نیز شناخته می شود (هدف احتمالی شماره ۱). سیاره های کوتوله ی دیگر هم در نمودار نشان داده شده اند.
۲۰۱۴ MU69 به عنوان هدف احتمالی ۱ یا PT1 شناخته شده، یکی از سه جرمی که پس از چند ماه جستجو به کمک تلسکوپ فضایی هابل برای این منظور شناسایی شدند. اگرچه یکی از این سه نامزد با عنوان PT3 تا اندازه ای درخشان تر و شاید بزرگ تر از PT1 بود، ولی PT1 برگزیده شد زیرا شانس رسیدن به آن با مقدار سوختی که برای فضاپیمای نیوهورایزنز باقی مانده، ۱۰۰ درصد است.

تنها مانعی که وجود دارد اینست که گروه نیوهورایزنز برای پیشروی به سوی ۲۰۱۴ MU69، چهار مانور را در ماه های اکتبر و نوامبر برنامه ریزی کرده اند ولی تا زمان فرستادن درخواست رسمی از سوی آنان به ناسا و بررسی آن در سال ۲۰۱۶، این سازمان اجازه ی تمدید ماموریت و رفتن به سوی ۲۰۱۴ MU69 را نخواهد داد. اگر ناسا هم اکنون چراغ سبز نشان دهد، گذر از کنار این جرم در ژانویه ی سال ۲۰۱۹ انجام خواهد شد.

در این میان، نیوهورایزنز (افق های نو) همچنان دارد عکس ها و داده های دیگری که به هنگام گذر از کنار پلوتو در ۱۴ ژوییه در حافظه اش ذخیره کرده را به زمین می فرستد. عکس های تازه در یکی دو هفته ی آینده منتشر خواهند شد.

در این ماه، استوارت رابینز از بنیاد پژوهشی جنوب باختر، نماهایی از دیدار نیوهورایزنز با پلوتو را به هم پیوند داد و از آن ها یک ویدیوی باشکوه پدید آورد که اینجا می بینید:

واژه نامه:
NASA - Pluto - New Horizons - solar system - 2014 MU69 - reflective - European Space Agency - Rosetta - Kuiper Belt - Neptune - Kuiper Belt object - KBO - PT1 - Hubble Space Telescope - PT3 - proposal - Southwest Research Institute - Stuart Robbins

منبع: universetoday

8 دیدگاه شما:

ناشناس

.... حلقه ای از اجرام یخی در فاصله ی "میلیاردها سال نوری"
!!!!!!!!!!!!!! خورشید

یک ستاره در هفت آسمان

به قول جوونا:
اوووووووووووووووووپس!
عجب اشتباه ناجوری!
ممنونم که خبر دادید دوست عزیز

ناشناس

با سلام سوالی که برام پیش آمده که مقدار سوخت موجود در فضاپیماها مثل افق های جدید چفدره و ابن سوخت فقط در مانورها و دادن سرعت اولیه استفاده میشه ؟

یک ستاره در هفت آسمان

نیوهورایزنز برای مانورهاش از سوخت آر.تی.جی که یک سوخت رادیوایزوتوپی هست استفاده می کنه و بر پایه ی محاسبه های فعلی، این سوخت تا سال 2026 باید دوام بیاره

ناشناس

ممنونم از پاسخ شما که وقت میگذارید و با حوصله جواب میدید . ایا فضا پیماها مقدار سوختی که برای مانور هاشون استغاده میکنند . پر بقیه موارد از گرانش سیارات دیگه استغاده میکنند و سوختی به مصرف نمیرسونند ؟ منظورم از سرسره گرانشی استغاده میکنند ؟

ناشناس

سلام . ممنونم ازشما که با حوصله جواب سوالات را میدید . ایا فضا پیماها سوختشون را فقط برای مانور و سرعت اولیه بکار میبرند و در حالت عادی سوختی به مصرف نمیرسونند .؟ منظورم اینه که در باد گرانش سیارات دیگه میخوابند یاهمون سرسره گرانشی .؟

ناشناس

سلام . ممنونم ازشما که با حوصله جواب سوالات را میدید . ایا فضا پیماها سوختشون را فقط برای مانور و سرعت اولیه بکار میبرند و در حالت عادی سوختی به مصرف نمیرسونند .؟ منظورم اینه که در باد گرانش سیارات دیگه میخوابند یاهمون سرسره گرانشی .؟

یک ستاره در هفت آسمان

خواهش می کنم دوست گرامی
بله، فقط برای مانور دادن به کار می برند، ولی یه منبع انرژی هم دارند که در صورت کافی نبودن نور خورشید، برای فرستادن پیام استفاده می کنند. مثل شرایط کنونی وویجر

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه