فضاپیمای کاسینی تراگسیل عکس های دیدارش با انسلادوس را آغاز کرده

* فضاپیمای کاسینی ناسا فرستادن تازه ترین عکس های انسلادوس، ماه یخ زده و از نظر زمین شناسی فعالِ کیوان (زحل) را آغاز کرده است. این عکس ها در روز ۲۸ اکتبر، به هنگام گذر تماشایی کاسینی از فاصله ی ۴۹ کیلومتری جنوبگان انسلادوس گرفته شده اند.
* تراگسیل داده هایی که در این رویارویی گرد آمده تا چند روز ادامه خواهد داشت.
کاسینی این عکس را در نزدیک ترین دیدارش با انسلادوس در ۲۸ اکتبر ۲۰۱۵  و به هنگام  گذشتن از فراز قطب جنوب آن گرفته. این عکس پردازش شده تا لکه های اندکی که در اثر گذر سریع فضاپیما در عکس پدید آمده زدوده شود.
لیندا اسپیلکر، دانشمند پروژه ی ماموریت کاسینی در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در پاسادنای کالیفرنیا می گوید: «عکس های خیره کننده ی کاسینی نیم نگاهی از آنچه خود او به هنگام دیدار بسیار نزدیکش از انسلادوس دیده به ما نشان می دهد، ولی هیجان انگیزترین داده های علمی آن هنوز در راهند.»

پژوهشگران به زودی بررسی داده های به دست آمده از دستگاه های تحلیل کننده ی گاز و آشکارساز غبار کاسینی که در این گذر، به طور مستقیم از توده های گاز و ذرات یخی بیرون پاشیده انسلادوس نمونه برداشته اند را آغاز خواهند کرد. بزرگی این ذرات یخی به اندازه ی ذرات گرد و غبار است [و بنابراین فضاپیما از برخورد با آن ها آسیبی نمی بیند-م].

این نمای پردازش نشده از انسلادوس، ماه کیوان توسط فضاپیمای کاسینی
به هنگام دیدار نزدیک با این ما یخی در ۲۸ اکتبر ۲۰۱۵ گرفته شده.
این بررسی ها به احتمال بسیار چندین هفته زمان خواهند برد، ولی آگاهی هایی ارزشمند درباره ی همنهش اقیانوس سرتاسری زیر سطح انسلادوس و هرگونه فعالیت آب‌گرمایی (هیدروترمال) که در بستر آن ها رخ می دهد به دانشمندان خواهد داد. احتمال وجود یک چنین فعالیتی در این اقیانوس کوچک باعث شده انسلادوس به هدفی بزرگ برای کاوش های آینده در جستجوی محیط های زیست پذیر فرازمینی در سامانه ی خورشیدی تبدیل گردد.

افزون بر تصاویر پردازش شده، عکس های پردازش نشده یا "خام" نیز در تارنمای ماموریت کاسینی در این نشانی در دسترس است.

گذر بعدی کاسینی از کنار انسلادوس که واپسین دیدار نزدیکش با این ماه خواهد بود در روز ۱۹ دسامبر انجام می شود. در آن روز، فضاپیما از فاصله ی ۴۹۹۹ کیلومتری سطح انسلادوس می گذرد و گرمایی که از درون آن بیرون می زند را اندازه خواهد گرفت.

آگاهی های بیشتر و دستاوردهای چندرسانه ای از واپسین دیدارهای کاسینی با انسلادوس در این نشانی در دسترس همگانست.

در همین زمینه: * هفت نکته کلیدی درباره گذر فضاپیمای کاسینی از درون فواره های انسلادوس در روز ۲۸ اکتبر 

واژه نامه:
NASA - Cassini spacecraft - Saturn - moon - Enceladus - Linda Spilker - Jet Propulsion Laboratory - hydrothermal activity - habitable - solar system - Earth

منبع: nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه