ابَرماه سرخ و تیره در آسمان نیمکره جنوبی

این تصویر در اندازه ی بزرگ تر
این نمای گسترده و خیره کننده ی آسمان نیمکره ی جنوبی، در شب رنگین ۲۷/۲۸ سپتامبر از رصدخانه ی کارنگی لاس کامپاناس گرفته شده.
کهکشان راه شیری با روشنایی افشان و شکاف های تیره اش بر فراز گنبدهای دوقلوی تلسکوپ های ۶.۵ متری ماژلان به چشم می خورد. ولی چشم نوازترین پدیده ی این آسمان، قرص ماه است که با رنگ سرخ تیره ای نور می افشاند.
این عکس در زمان اوج ماه گرفتگی پیرازمی (حضیضی) کامل آن شب گرفته شده، لحظه ای که قرص ماه به طور کامل در مخروط سایه ی زمین فرو رفته بود و سطح آن تنها بخشی از نور خورشید را باز می تاباند که توسط لایه ی جو زمین پراکنده شده به آن رسیده بود. در واقع این نور، روشنایی همه ی غروب ها و طلوع های زمین بود که بر ماه می تابید.
به جز رنگ چشمگیر ماه، رنگ های دیگری هم در آن شب توسط دوربین دیجیتالی حس‌مند ثبت شد، از جمله پرتوهای سرخ و سبز هواتاب جَوی.
در این چشم انداز همچنین می توان کهکشان آندرومدا (زن برزنجیر) را هم زیر پای ماه شناسایی کرد که مانند لکه ی روشن کوچکی در دل هواتاب سرخ فام و نورهای افق به چشم می خورد.
ابرهای ماژلان، کهکشان های ماهواره ای راه شیری هم لبه ی سمت چپ چارچوب این گسترده‌نما را آراسته اند.

واژه نامه:
panorama - Carngegie Las Campanas Observatory - Milky Way - Magellan telescopes - Moon - Earth - perigee-total-lunar eclipse - planet - umbra - airglow - Andromeda Galaxy - Magellanic Clouds - satellite galaxy

منبع: apod.nasa.gov

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه