سالگرد مرگ آیسان در آتش خورشید!


بیشتر دنباله دارها از رویارویی نزدیک با خورشید جان به در نمی برند. ولی دو سال پیش در این ماه، بسیاری به این باور رسیده بودند که دنباله دار آیسان به اندازه ی کافی بزرگ هست که از شیرجه ی خطرناک و خورشیدخراشانه ی خود آسیب چندانی نبیند.
در این ویدیو، همین رویداد را می بینیم که در آن زمان توسط رصدخانه ی فضایی خورشیدی و هورسپهری ناسا (سوهو، SOHO) ضبط شد. در آن هنگام بسیاری نیز از روی زمین با شیفتگی بیننده ی این چشم انداز بودند و همگی لکه ی روشنی را دیدند که پس از رسیدن دنباله دار به خورشید، از آن سو بیرون زد، ولی به زودی نورش فروکش کرد و پراکنده شد.
اکنون پنداشته می شود که در آن روز هیچ تکه ی بزرگی از دنباله دار آیسان (C/2012 S1) از آتش خورشید جان به در نبرده بود.
در این ویدیو به جز دنباله دار، خورشید هم نمایش ویژه ی خود را داشت و توده هایی از پلاسما را به فضا فرستاد- نمایشی که به نام "فوران تاج خورشید" شناخته می شود.
رصدخانه ی خورشید-گردِ سوهو در سال ۱۹۹۵ به فضا فرستاده شد و از آن هنگام دستگاهی تاریخی در پیدا کردن و ردگیری دنباله دارهایی بوده که به نام خورشیدخراش شناخته می شود.
دو ماه پیش، به افتخار سه هزارمین دنباله داری که در عکس های سوهو یافته شده، یک دنباله دار به نام "سوهو ۳۰۰۰" نامیده شد. شمار ۳۰۰۰ به اندازه ی نیمی از شمار همه ی دنباله دارهاییست که تاکنون شناخته شده اند.

در همین زمینه: * آیسان "سر در راه خورشید" باخت؟ 

واژه نامه:
Comet ISON - Sun - comet - NASA - Solar and Heliospheric Observatory - SOHO - Comet C/2012 S1 - plasma - coronal mass ejection - sungrazer - SOHO 3000

منبع: apod.nasa.gov

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه