ورود یک زباله فضایی به جو زمین و فرصتی که برای پژوهشگران فراهم شد

ورود جرمی که WT1190F نام گرفته بود به جو زمین از فراز جنوب سریلانکا در ۱۳ نوامبر ۲۰۱۵
یک پویانمایی کوتاه (که حدود ۱۰ دقیقه را می پوشاند)
و در روز ۱۲ نوامبر توسط ارنستو گویدو گرفته شده.
WT1190F نقطه ی ستاره-مانندی است که در مرکز
تصویر دیده می شود.
* در روز آدینه، ۱۳ نوامبر، درست پس از ساعت ۶:۱۸ بامداد به وقت جهانی، جرمی به نام WT1190F همان گونه که پیش بینی شده بود از فراز اقیانوس هند، روی جنوبی ترین بخش سریلانکا وارد جو زمین شد.

این جرم که گویا یک زباله ی فضایی ساخته ی دست انسان ها و به جا مانده از یک ماموریت ماه یا میان‌سیاره ای بود، به دلیل چگالی کم و اندازه ی کوچکش (یک تا دو متر) هیچ خطری به شمار نمی آمد و پس از ورود به جو زمین سوخت و نابود شد.

این جسم در روز ۳ اکتبر، زمانی که هنوز در مدار بسیار کشیده اش به گرد زمین جای داشت، توسط پیمایش آسمان کاتالینا (CSS) یافته شد. CSS یکی از پروژه های سیارک-یاب است که بودجه اش از سوی ناسا فراهم شده و توسط دانشگاه آریزونا نزدیک توسان اداره می شود.

در آغاز، فرماندهی فضایی نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا (AFSPC) مسئولیت ردگیری این جسم را بر عهده داشت، ولی ناسا هم به ردگیری آن علاقمند شد زیرا در بخش پایانی مسیرش، با زاویه ای وارد جو زمین می شد که بیشتر همانند یک سیارک از فضای میان‌سیاره ای بود تا یک تکه زباله ی فضایی. 

خوبی این ردگیری برای برنامه ی رصد اجرام نزدیک-زمینِ ناسا این بود که توانست کارها و فرآیندهایی که در صورت خطر احتمالی برخورد یک سیارک کوچک با زمین باید انجام شود را تمرین کند. از جمله ی این فرآیندها، ردیابی و ردگیری این اجرام، شناسایی ویژگی های فیزیکی آن ها، برآورد مسیرشان با مدل سازی های بسیار دقیق، و ارایه ی پیش بینی های دقیق به دانشمندانی که خواهان رصد ورود آن به جو زمینند بود.
جابجایی WT1190F در سحابی روزتا. این پویانمایی از پیوند سه نما با نوردهی های ۹۰ ثانیه ای درست شده که روز ۱۱ نوامبر در رصدخانه ی کانکولی مجارستان گرفته شده بودند. تصویر بزرگ تر
در ویدیوی زیر می بینید که چگونه دکتر پیتر جنینکنز از بنیاد SETI و همکار مرکز پژوهشی ایمز ناسا در کالیفرنیا، گروهی از رصدگران آمریکایی و آلمانی را سازمان داد تا با پرواز بر فراز اقیانوس هند از درون یکی از هواپیماهای ابوظبی، داده هایی درباره ی ورود این جرم به جو زمین گرد آورند:

واژه نامه:
WT1190F - Earth - Indian Ocean - Sri Lanka - space debris - interplanetary - Catalina Sky Survey - CSS - NASA - U.S. Air Force Space Command - Near-Earth Object Observations Program - Dr. Peter Jenniskens - SETI Institute - Ames Research Center

منبع: nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه