این تنهاترین کهکشان کیهان است
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
در میان چشمانداز، کهکشان MCG+01-02-015 را میبینیم که بازوان مارپیچی در هم پیچیدهاش آن را مانند پیلهای در میان گرفتهاند. شاید با دیدن این عکس گمان کنید که کهکشانهای بسیاری MCG+01-02-015 را همراهی میکنند ولی این تنها ترفند بیرحمانهی چشمانداز است. در واقع، نام سرد و بیاحساسِ MCG+01-02-015 درخور جایگاهیست که در کیهان دارد: این یک کهکشان دورافتاده است، تنهاترین کهکشان کیهان.
فاصلهی این کهکشان مارپیچی میلهای از زمین ۲۹۳ میلیون سال نوریست و در صورت فلکی ماهی جای دارد]
فاصلهی این کهکشان مارپیچی میلهای از زمین ۲۹۳ میلیون سال نوریست و در صورت فلکی ماهی جای دارد]
تقریبا همهی کهکشانها در اثر گرانش چندجانبهای که بر هم وارد میکنند در رشتههایی جای گرفتهاند که ساختار بزرگ-مقیاس کیهان را ساخته. این رشتههای موجی که در فضا تنیده شدهاند، مرزهای تُهیکهای (نواحی پوچ) کیهان را مینمایانند، پهنههایی غولپیکر از فضای کاملا تهی، زمینهای بایر کیهان، جایی تقریبا بدون کهکشان که در هر متر مکعبش به سختی میتوان حتی "یک اتم" پیدا کرد. [بخوانید: * در یک سال نوری چقدر "چیز" وجود دارد؟]
نمونهای از چنین پهنههای تهی و پوچی از فضا همین بَرَهوتیست که MCG+01-02-015 آن را با اکراه "خانه" مینامد. این کهکشان به اندازهای تنها و به اندازهای از کهکشانهای دیگر دور است که اگر کهکشان ما، راه شیری در جای آن بود، تا دههی ۱۹۶۰ به وجود هیچ کهکشانی پی نمیبردیم!
واژه نامه:
star - diffraction - galaxy - microbe - microscope - Advanced Camera for Surveys - Hubble Space Telescope - spiral arm - MCG+01-02-015 - galaxy filament - void - wasteland - Milky Way
منبع: spacetelescope
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
5 دیدگاه شما:
بسیار جالب بود. متن رو هم خیلی با احساس نوشته بودید :)
لطف دارید دوست عزیز
با تشکر از حسن انتخاب شما از گزینش مطالب جالب و نیز با سپاس از شیوه نگارش و یافتن واژگان مناسب برای کلمات و اسامی متن ها.
شاید بد نباشه که بیافزایم یکی از هیجان انگیزترین موضوعاتی که توجه بسیاری از منجمین و دانشمندان را به خود جلب کرده"حفره"های تقریبا خالی از اجرام سماوی است که به Void موسوم است و یکی از غول آساترین آنها حتی در مقیاس نجومی، حفره عوا یا bootes suppervoid است که قطر آن 300 میلیون سال نوری است !! و به تنهائی حدود 0.3 درصد جهان مشاهده پذیر را تشکیل میدهد.
بله دوست عزیز
دربارهی این پوچیها (تهیکها) من بارها مطلب نوشتم
دربارهی همین "تُهیک گاوران" که فرمودید هم اینجا نوشتم:
http://www.1star7sky.com/2017/04/Bootesvoid.html
راستی ناشناس عزیز
بسیار از نظر مثبتتون و مهری که به این وبلاگ دارید سپاسگزارم
ارسال یک نظر