یک کهکشان نامنظم یا دو کهکشان برخوردی؟

این تصویر در اندازه ی بزرگ تر
در این عکس که با بهره از دوربین سیاره ای میدان گسترده ی شماره ۲ی تلسکوپ فضایی اسا/ناسای هابل گرفته شده کهکشان NGC ۶۰۵۲ را می بینیم که با فاصله ی حدود ۲۳۰ میلیون سال نوری از زمین، در صورت فلکی زانوزَده (هرکول) جای دارد.

منطقی است که هر کسی با دیدن این عکس فکر کند یک تک کهکشان نامنظم است؛ و در آغاز هم در همین رده جای داده شده بود. ولی در حقیقت این یک کهکشان "نو" است که تازه دارد فرآیند ساخته شدن را می گذراند. دو کهکشان جداگانه در اثر نیروی گرانش به سوی یکدیگر کشیده شده و با هم برخورد کرده اند. ما اکنون این دو را می بینیم که دارند با هم یکی شده و یک تک ساختار را می سازند.

در ادامه ی روند ادغام، تک ستارگان دو کهکشان از مدارهای آغازین خود به بیرون پرتاب شده و وارد مسیری کاملا تازه می شوند که آن ها را به جایی بسیار دورتر از ناحیه ی برخورد می کشاند. از آن جایی که نوری که می بینیم از همین ستارگان می آید، این "کهکشان" اکنون به شدت آشفته به نظر می رسد. در پایان، پس از آرام گرفتن نبرد، این کهکشان به ساختار پایداری دست خواهد یافت که شاید همانند هیچ یک از دو کهکشان نخست به نظر نرسد.

واژه نامه:
Wide Field Planetary Camera 2 - NASA - ESA - Hubble Space Telescope - galaxy - NGC 6052 - abnormal galaxy - constellation of Hercules - star

منبع: spacetelescope

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه