نیوهورایزنز یکی از اجرام کمربند کوییپر را به تصویر کشیده

فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا به تازگی نزدیک ترین عکس ها را از یکی از اجرام دوردستِ کمربند کوییپر گرفته و با این کار توانایی خود در مشاهده ی بسیاری از چنین اجرامی را در سال های پیش رو نمایش داده - البته به شرطی که ناسا ادامه ی ماموریت آن در کمربند کوییپر را تصویب کند.

در این ویدیوی بسیار کوتاه که از پیوند چهار نما درست شده که در روز ۲ نوامبر، با دوربین شناسایی برد بلند نیوهورایزنز (لوری، LORRI) و به فاصله ی زمانی یک ساعت گرفته شدند، می توانید جابجایی این ریزسیاره ی باستانی با پهنای ۱۵۰ کیلومتر به نام 1994 JR1 را بر زمینه ی پرستاره ی فضا ببینید. اگر نتوانستید ویدیو را اجرا کنید، می توانید پویانمایی (gif) آن را در این نشانی ببینید.

هنگامی که این عکس ها گرفته می شدند، 1994 JR1 به اندازه ی ۵.۳ میلیارد کیلومتر از خورشید دور بود ولی از خود نیوهورایزنز تنها ۲۸۰ میلیون کیلومتر فاصله داشت. این به اندازه ی دستکم ۱۵ برابر، نزدیک ترین عکسی است که از یک جرم کوچک در کمربند کوییپر گرفته شده. کمربند کوییپر "سومین بخش" سامانه ی خورشیدی، فراتر از سیاره های سنگی درونی و غول های گازی و یخی بیرونی آنست.

دانشمندان ماموریت نیوهورایزنز بر آنند تا در صورت تایید ادامه یافتن ماموریت، به کمک چنین عکس هایی اجرام باستانی بیشتری در کمربند کوییپر را بررسی کنند. نیوهورایزنز در ۱۴ ژوییه از درون سامانه ی پلوتو گذشت و نخستین نماهای نزدیک را از پلوتو و پنج ماهش گرفت. اکنون این فضاپیما در راهست تا در ۱ ژانویه ی ۲۰۱۹ از کنار یکی دیگر از اجرام کمربند کوییپر به نام 2014 MU69 بگذرد [خواندید: * مانورهای فضاپیمای نیوهورایزنز برای تغییر مسیر آغاز شده]

واژه نامه:
NASA - New Horizons - Kuiper Belt - Long Range Reconnaissance Imager - LORRI - 1994 JR1 - star - sun - solar system - third zone - rocky planet - icy gas giant - Pluto - moon - 2014 MU69

منبع: nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه