دنباله دار کاتالینا برای نمایش آماده می شود

این تصویر در اندازه ی بزرگ تر
دنباله دار کاتالینا آماده ی نمایش است.
این گوی برفی غول پیکر که از بخش بیرونی سامانه ی خورشیدی آمده، با نام رسمی C/2013 US10، ماه گذشته از کنار خورشید گذشت و در ماه ژانویه به نزدیک ترین فاصله از زمین خواهد رسید. در آن هنگام که نور مهتاب هم مزاحمتی درست نمی کند، بینندگان سحرخیز نیمکره ی شمالی زمین بهترین دید خود را این دنباله دار تازه وارد خواهند داشت.
و دنباله دار کاتالینا ناامیدمان هم نمی کند. گرچه این دنباله دار به روشنی پیش بینی های آغازین نیست ولی دو دُم زیبا پدید آورده که در این تصویر آن ها را می بینیم: یک دم غباری (پایین چپ) که راستای مدار دنباله دار را نشان می دهد، و یک دم یونی (بالا راست) که در اثر باد خورشید بیرون زده و بنابراین راستای خورشید-دنباله دار را نشان می دهد. این دو دُم از پشت دوربین های دوچشمی و در نوردهی های بلند دوربین، نمایی بس دلفریب دارند.
این عکس هفته ی گذشته از جزایر قناری، نزدیک ساحل شمال باختری آفریقا گرفته شده. آسمان‌دوستان سرتاسر دنیا در چند ماه آینده می توانند رد آن را گرفته و شیوه ی دگرگونی هایش را دنبال کنند.

واژه نامه:
Comet Catalina - snowbal - Solar System - C/2013 US10 - Sun - Earth - Moon - comet - dust tail - ion tail - binoculars - Canary Islands

منبع: apod.nasa.gov

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه