شارون، ماه پلوتو از سمت شب
* فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا پس از رسیدن به نزدیک ترین فاصله ی پلوتو و گذشتن از کنارش، این عکس زیبا و فراموش نشدنی را از سمت شبِ بزرگ ترین ماه آن، شارون گرفت.
چنین عکسی را تنها بیننده ای که در سمت دورِ پلوتو است می تواند بگیرد. در اینجا باریکه ای نازک و روشن و نقره ای از شارون را نزدیک پایین، سمت چپ می بینیم که از نور خورشید روشن شده. در بقیه ی این سمت شارون، شب است، یعنی آفتاب بر آن نتابیده، با این وجود از نوری که از خود پلوتو بازتابیده اندکی روشن شده است، درست مانند پرتوی "زمینتاب" که در هر ماه قمری، ماه نو را روشن می کند [هلال ماه از نور خورشید روشن می شود و بقیه ی آن از پرتوی زمینتاب ببینید: * تصویر نوروزی ناسا].
شارون با قطر ۱۲۱۴ کیلومتر، تقریبا به پهنای تگزاس است.
شارون با قطر ۱۲۱۴ کیلومتر، تقریبا به پهنای تگزاس است.
![]() |
دانشمندان ماموریت نیوهورایزنز از این عکس و عکس های مانند آن برای نقشه برداری از بخش هایی از شارون بهره می گیرند که به هنگام گذر از درون سامانه ی پلوتو دیده نمی شدند. در اینجا قطب جنوب شارون را می بینیم -بالای تصویر- که از سال ۱۹۸۹ وارد شب قطبی شده و تا سال ۲۱۰۷ نور آفتاب را نخواهد دید. دمای قطب شارون در این زمستان بلند تا حدود صفر مطلق (۲۷۳٫۱۵- درجه ی سانتیگراد) پایین می آید.
این تصویر از پیوند ۱۶ نما با نوردهی های یک ثانیه ای درست شده که دوربین شناسایی برد بلند نیوهورایزنز (لوری، LORRI) در روز ۱۷ ژوییه ی ۲۰۱۵، ساعت ۲:۳۰ به وقت جهانی (زمین) گرفته بود. در آن هنگام حدود سه روز از گذر نیوهورایزنز از کنار پلوتو و شارون می گذشت و فاصله اش از آن ها به ۳.۱ میلیون کیلومتر رسیده بود.
-------------------------------------------------
تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
Pluto - New Horizons - moon - Charon - Earthshine - Texas - south pole - absolute zero - Long Range Reconnaissance Imager - LORRI
منبع: nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر