پرواز بر فراز شارون، ماه پلوتو
نوشته های شاعرانه ی باستانی، و اکنون نیز شواهد علمی گواه آنند که دوزخ جایی یخ زده است!
نخست این که در اسطوره های یونانی، شارون یا خارون زورقبان جهان زیرزمینی بود.
سپس این که، بررسی داده هایی که فضاپیمای روباتیک نیوهورایزنز به هنگام گذشتن از کنار شارون، بزرگ ترین ماه پلوتو در ماه ژوییه گردآوردی کرده نشان می دهد این ماه ۱۲۰۰ کیلومتری که نامش را از همان زورقبان دوزخ گرفته، دره ای بزرگا روی سطحش دارد که دلیل پیدایش آن، یخ زدن یک دریای غول پیکر زیر سطحی بوده است.
چون آب با یخ زدن، گسترش (انبساط) پیدا می کند، پوسته ی بیرونی که دیگر سخت و سفت شده بوده نتوانسته فشار آن را تاب بیاورد و در نتیجه ترَک خورده است. [درین باره بیشتر بخوانید: * شارون، ماه پلوتو، زمانی یک اقیانوس زیر سطحش داشته]
برای نمایش بهترِ این شکاف، با پیوند دیجیتالی عکس های واقعی شارون ویدیویی پدید آورده ایم که در آن یک سفر خیالی بر فراز بخشی از شارون انجام می شود.
در آغاز ویدیو تهنشست تیره ی قطبی شارون (به نام "موردور") را در نزدیکی قطب شمال آن می بینیم و سپس پرواز به سوی دره ی بزرگ این سیاره ی کوتوله که حدود نصف محیطش درازا دارد ادامه می یابد.
پس از آن به سراغ کوه بسیار بحثبرانگیز شارون می رویم که به نام کوه خندقی شناخته می شود [ببینید: * کوهی درون یک خندق روی شارون].
شناخت تاریخ پلوتو و شارون به انسان ها کمک می کند تا شناخت بهتری از دوستانه ترین و نامهربان ترین جاها در روزگار آغازین سامانه ی خورشیدی پیدا کنند، جایی که زمین نیز در آن شکل گرفت و زندگی به گونه ای بر رویش جوانه زد.
-------------------------------------------------
کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
hell - Greek mythology - Charon - New Horizons spacecraft - moon - Pluto - chasm - Dark Polar Deposit - Mordor - north pole - dwarf planet - canyon - Moated Mountain - Solar System - Earth
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر