چراغانی یک کهکشان
![]() |
این تصویر در اندازه ی بزرگ تر |
جشن در کهکشان مارپیچی NGC ۳۳۱۰ هنوز ادامه دارد.
کهکشان NGC ۳۳۱۰ با فاصله ای حدود ۱۰۰ میلیون سال نوری از ما، به احتمال بسیار برخوردی با یک کهکشان کوچک تر داشته که باعث شده در جای جای این مارپیچی بزرگ ستاره فشانی هایی سهمگین و آتشین به راه افتاده و آن چراغانی کنند.
تغییر گرانش به هنگام برخورد امواجی از چگالی پدید آورد که همزمان با پخش شدن، ابرهای گاز و غباری که بر سر راهشان بودند را فشردند و جشنواره ای از ستاره زایی در آن ها به پا کردند.
در این تصویر که از پشت تلسکوپ جمینی شمالی گرفته شده، این کهکشان را با جزییاتی عالی می بینیم. رنگ صورتی در عکس نشان دهنده ی گازهای کهکشان است و رنگ های سفید و آبی هم ستارگان را می نمایانند.
برخی از خوشه های ستاره ای در این کهکشان بسیار جوانند، که نشان می دهد کهکشان های ستاره فشانی از این دست می توانند تا زمانی دراز به حالت ستاره فشانی باقی بمانند.
کهکشان NGC ۳۳۱۰ با پهنایی نزدیک به ۵۰ هزار سال نوری، حدود ۵۰ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد و آن را می توان با یک تلسکوپ کوچک در راستای صورت فلکی خرس بزرگ مشاهده کرد.
----------------------------------------------------
کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
NGC 3310 - spiral galaxy - star formation - density wave - Gemini North Telescope - star cluster - starburst galaxy - constellation of Ursa Major
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر