سیاره فرضی شماره ۹ هیچ تاثیری روی فضاپیمای کاسینی نداشته

برخلاف گزارش های شایعه آمیز بسیاری که این روزها دهان به دهان می چرخد، هیچ انحراف ناشناخته و توضیح‌ناپذیری در مدار فضاپیمای کاسینی ناسا پیرامون سیاره ی کیوان (زحل) پیش نیامده. این را مدیران ماموریت و کارشناسان تعیین مدار در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL) در پاسادنای کالیفرنیا می گویند.
کیوان از چشم فضاپیمای کاسینی ناسا در سال ۲۰۰۸. ردگیری بلندمدت جایگاه این فضاپیما نشانگر هیچ آشفتگی توضیح‌ناپذیری در مدار آن نبوده. اندازه ی بزرگ تر
بر پایه ی شایعه های که به تازگی انتشار یافته، یک ناهنجاری اسرارآمیز در مدار فضاپیمای کاسینی پیش آمده که می تواند به دلیل کشش گرانشی یک سیاره ی بزرگ فرضی در سامانه ی خورشیدی در دوردست های ورای مدار نپتون باشد. با آن که وجود این سیاره شاید سرانجام از راهی تایید شود، ولی ناوبران ماموریت کاسینی از زمان رسیدن این فضاپیما به کیوان در سال ۲۰۰۴ تاکنون هیچ انحراف توضیح‌ناپذیری در مدار آن ندیده اند.

ویلیام فولکنر، یک دانشمند سیاره ای در JPL می گوید: «یک سیاره ی ناشناخته در آن سوی مدار نپتون، به بزرگی ۱۰ برابر جرم زمین، می بایست بر مدار خود کیوان اثر بگذارد نه بر مدار کاسینی.» فولکنر آگاهی های مدار سیاره ای که برای ناوبری بسیار دقیق کاسینی نیازست را در اختیار ناسا می گذارد. وی می گوید: «اگر این سیاره به اندازه ی کافی به خورشید نزدیک باشد، تاثیرش بر مدار کیوان می تواند یک نشانه ی کلیدی در اندازه‌گیری های کاسینی هنگامی که در مدارش به گرد کیوان است پدید آورد. ولی ما هیچ نشانه ی توضیح‌ناپذیری که بالاتر از حد آشفتگی های [معمول] سنجشی باشد در داده های کاسینی از ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۶ ندیده ایم.»

یک پژوهشنامه ی تازه پیش بینی کرده که اگر داده های ردگیری جایگاه کاسینی تا سال ۲۰۲۰ در دسترس بود، شاید می توانست برای شناسایی یک "امکان‌پذیرترین" موقعیت برای آن سیاره ی تازه در مدار بلندش به گرد خورشید به کار رود. ولی ماموریت کاسینی بر پایه ی برنامه، در اواخر ۲۰۱۷ -زمانی که سوخت هسته ایش کمتر از آن شود که بتواند به ماموریت ادامه دهد- با فرو رفتن به درون جو کیوان پایان خواهد یافت.

اٍرل مایز، مدیر پروژه ی کاسینی در JPL نیز می گوید: «گرچه ما هم دلمان می خواست که کاسینی می توانست در یافتن یک سیاره ی تازه در سامانه ی خورشیدی به ما کمک کند، ولی هیچ آشفتگی‌ای در مدار آن نمی بینیم که نشود با مدل های کنونی توضیحش داد.»

درباره ی سیاره ی شماره نُه خوانده بودید: 

--------------------------------------------
کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:

واژه نامه:
NASA - Cassini spacecraft - Saturn - Jet Propulsion Laboratory - orbit - gravitational tug - planet - solar system - Neptune - Earth - William Folkner - Earl Maize

منبع: nasa

1 دیدگاه شما:

ناشناس

تاثیر سیاره فرضی 9 بر روی فضاپیمای کاســـینـــی ؟ من موندم که آیا
عده ای از روی بیکاری این شایعات رو درست میکنند
یا واقعا کارشون شایعه پراکنیه؟ آخه چطور ممکنه یه جسم
فرضی که فرضا فرض رو بر این بگذاریم که وجود هم داشته باشه
بتونه بر روی مدار فضاپیمای کوچولو و تقریبا بدون وزن
کاسینی (حتی در مقابل کوچکترین اقمار زحل) اثر گذار باشه؟
بر فرض اگه تاثیری هم ممکن باشد وجود داشته باشد این
تاثیر ( اثر گذاری و اثر پذیری} باید از جانب مشتری بزرگترین
سیاره منظومه ما باشد(اگرچه این رو هم با توجه ب نزدیکی کاسینی به
زحل بعید میدونم) و نه از جانب سیاره ای با حد اکثر 10برابر
جرم زمین که معلوم نیست در کجای این ناکجاآباد قرار دارد.

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه