دنباله دار، کهکشان و جغد!
![]() |
این تصویر در اندازه ی بزرگ تر |
این عکس که در شب ۱۸ آوریل گرفته شده، دنباله دار پان استارز (C/2014 S2) را در کنار دو یار مسیه نشان می دهد.
در حقیقت این دنباله دار در این میدان دید ۱.۵ درجه ای به همراه دو جرم شناخته شده که شارل مسیه، اخترشناسِ دنباله دار-یابِ سده ی ۱۸ نامشان را در کاتالوگ پرآوازه اش نگاشت دیده می شود.
دنباله دار پان استارز اکنون با پیمودن آسمان نیمکره ی شمالی درست زیر ملاقه ی بزرگ، دارد از ما دور شده و شب به شب کم سوتر می شود. این میهمانِ بخش درونی سامانه ی خورشیدی در آن شب تنها ۱۸ "دقیقه ی نوری" از سیاره ی ما دور بود.
بالا سمت راست دنباله دار، کهکشان غبارآلود، مارپیچی و لبهنمای مسیه ۱۰۸ را می بینیم که بیش از ۴۵ میلیون سال نوری از ما فاصله دارد. ولی سحابی سیارهنما و جغد-مانندِ ام۹۷ که یک ستاره ی پیر ولی به شدت داغ در مرکزش دارد و در پایین عکس دیده می شود، فاصله اش از زمین تنها حدود ۱۲ هزار سال نوری است و هم-کهکشانی خودمان است.
به گفته ی اخترشناسان، مدار دنباله دار پان استارز باز هم آن را به فضای درونی سامانه ی خورشیدی خواهد کشاند. زمان این بازگشت حدود سال ۴۲۲۶ میلادی پیش بینی شده.
--------------------------------------------
کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
Comet C/2014 S2 - PanSTARRS - Messier - comet - Big Dipper - Solar System - planet - edge-on - spiral galaxy - Messier 108 - planetary nebula - star - owl - Messier 97 - Milky Way galaxy
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر