گذر سریع از مرز منظومه خورشیدی

دلتان می خواهد به سفری سریع تا لبه ی سامانه ی خورشیدی بروید؟ اگر آری، پس باید به مسافرت با یک سامانه ی الکتروستاتیک گذر سریع از هورمرز (Heliopause Electrostatic Rapid Transit System یا HERTS) فکر کنید.
این طرح اکنون در دست آزمایش است و شاید بتوان با آن مسافتی بیش از ۱۰۰ یکای اخترشناسی (۱۵ میلیارد کیلومتر) را در مدت تنها ۱۰ تا ۱۵ سال پیمود. این در مقایسه با سرعت وویجر ۱ -دورترین فضاپیمای ساخت انسان- که ۳۵ سال زمان برد تا به هورمرز، یعنی مرز بیرونی نفوذ باد خورشید برسد بسیار سریع است.
در HERTS از یک بادبان خورشیدی الکتریکی پیشرفته بهره گرفته می شود. این بادبان از چندین سیم با بار مثبت به نازکی ۱ میلیمتر که تا درازای حدود ۲۰ کیلومتر از یک فضاپیمای چرخان بیرون می زنند تشکیل شده. نیروی الکترواستاتیکی که تولید می شود پروتون های پرسرعت باد خورشید را پس می زنند (دفع می کنند) و از این راه یک نیروی پیشران پدید می آورند.
بادبان الکتریکی باد خورشیدی در مقایسه با بادبان خورشیدی بازتابی* (گونه ی دیگری از سامانه های پیشران و بدون سوختِ فضای دوردست) می تواند تا فاصله های بیشتری از خورشید به شتاب گرفتن ادامه دهد، و همچنین می تواند با گذشتن از کنار سیاره های بیرونی و بهره گیری از قلاب سنگ گرانشی، سرعت خود را از این بیشتر هم افزایش دهد.


*) درباره ی بادبان خورشیدی بازتابی خوانده بودید: * بادبانی که با نور خورشید کار می کند

--------------------------------------------
کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:

واژه نامه:
Heliopause Electrostatic Rapid Transit System - Solar System - HERTS - Astronomical Unit - Voyager 1 - heliopause - solar wind - electric solar sail - electrostatic force - proton - reflective solar light sail - propulsion system - Sun - outer planet

منبع: apod.nasa.gov

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه