دانه برف مارپیچی
![]() |
این تصویر در اندازه ی بسیار بزرگ تر (۷.۳ مگابایت) |
کهکشان های مارپیچی به همراه کهکشان های نامنظم تقریبا ۶۰% کهکشان های فضای نزدیک را تشکیل می دهند. ولی با وجود این فراوانی، هیچ یک از کهکشان های مارپیچی مانند دیگری نیست و هر یک از آن ها موردی یگانه است، مانند بلورهای برف که هیچ یک شبیه دیگری نیست. کهکشان مارپیچی زیبا و رونمای NGC ۶۸۱۴ که در این عکس تلسکوپ فضایی اِسا/ناسای هابل می بینید، با هسته ی درخشان و بازوان درهم پیچیده ای که به رگه های ظریف غبار تیره آراسته شده اند به خوبی این گفته را تایید می کند.
کهکشان NGC ۶۸۱۴ دارای هسته ای بیاندازه درخشانی است و از همین رو به عنوان یک کهکشان سِیفرت شناخته می شود. این گونه کهکشان ها مرکز بسیار فعالی دارند که می تواند فوران های نیرومندی از نور در سرتاسر طیف الکترومفناطیسی بگسیلد. قلب تابناک NGC ۶۸۱۴ یک چشمه ی بسیار متغیر پرتو X است که باعث شده دانشمندان احتمال بدهند ابَرسیاهچاله ای به جرم حدود ۱۸ میلیون برابر جرم خورشید در آن لانه کرده باشد.
از آنجایی که NGC ۶۸۱۴ یک کهکشان بسیار فعال است، مناطق گاز یونیده ی بسیاری در بازوان مارپیچی اش پدید آمده. در این ابرهای گازی غول پیکر به تازگی فورانی از ستاره زایی رخ داده و ستارگان آبی فام درخشانی در آن ها ساخته شده که در همه جای کهکشان به چشم می خورند. این کهکشان با فاصله ی ۷۵ میلیون سال نوری در صورت فلکی عقاب جای دارد.
--------------------------------------------
کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
spiral galaxy - irregular galaxy - local Universe - snowflake - face-on - NGC 6814 - NASA - ESA - Hubble Space Telescope - nucleus - Seyfert galaxy - X-ray - supermassive black hole - Sun - active galaxy - ionised gas - spiral arm - star formation - star
منبع: nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر