با کمک این دو عکس، خورشید و سیاره تیر را سه بُعدی ببینید
![]() |
چشمتان را چپ (لوچ) کنید، به آرامی سرتان را عقب و جلو ببرید تا بتوانید نقطه ی کوچکی که همان سیاره ی تیر است را جلوی قرص برجسته ی خورشید ببینید. برای راهنمایی، باید نوشته ی زیر عکس ها روی هم بیفتند. به کمک دستگاه برجستهنمای OWL هم می توانید چنین عکس هایی را ببینید. تصویر بزرگ تر |
در روز ۹ می، تیر (عطارد) که درونی ترین سیاره ی سامانه ی خورشیدی است از برابر خورشید گذشت. همه ی عکس هایی که از این رویداد گرفته شده تنها در دو بُعد هستند ولی در اینجا به کمک این جفت تصویر می توانید رویداد را به گونه ای تماشایی در سه بُعد ببینید.
این دو عکس با فاصله ی زمانی ۲۳ دقیقه گرفته شده و سپس چرخیده اند (زیرا مسیر تیر کج بود) و از همین رو جایگاه سیاره ی تیر در آن ها در راستای افقی جابجا شده. در نتیجه، حرکت مداری تیر یک اختلاف دیدگاه (اختلاف منظر) اغراق آمیز که مانند دید دوربین دوچشمی به نظر می رسد پدید آورده.
در بازه ی زمانی میان دو عکس، سیاره ی چابک و گریزپای تیر با سرعت مداری ۴۷.۴ کیلومتر بر ثانیهاش به اندازه ی بیش از ۶۵۰۰۰ کیلومتر جابجا شده بود.
نخست عکس سمت چپ گرفته شده که ویژه ی چشم راست است، بنابراین باید چشمتان را چپ (لوچ) کنید، کمی سرتان را به آرامی عقب و جلو ببرید تا بتوانید نقطه ی کوچک تیره و ضدنوری که همان سیاره ی تیر است را جلوی قرص برجسته ی خورشید ببینید. برای راهنمایی، باید نوشته ی زیر عکس ها روی هم بیفتند. البته از دستگاه برجستهنمای OWL هم می توانید کمک بگیرید.
نمونه ی دیگری که دیده بودید: * با کمک این دو عکس، پلوتو را سه بُعدی ببینید
نمونه ی دیگری که دیده بودید: * با کمک این دو عکس، پلوتو را سه بُعدی ببینید
--------------------------------------------
کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
3D - Mercury - planet - dimension - transit - stereo - orbital velocity - cross-eyed - silhouette
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر