هاله ماه بر فراز بلندترین بیابان دنیا
![]() |
در این فصل به دلیل توفان نیرومند النینو در اقیانوس آرام، ابرها بیشتر از همیشه در آسمان بیابان بلند آتاکامای شیلی دیده شده اند، بیابانی که به دلیل خشکی هوایش به عنوان بهشت اخترشناسان شناخته می شود.
گنبد تلسکوپهای دوقلوی ۶.۵ متری ماژلان از رصدخانه ی لاس کامپاناس کارنگی که در یکی از خشک ترین و تاریک ترین نقاط سیاره ی زمین ساخته شده در روز ۱۳ ماه مِی بسته بود.
این چشم انداز گسترده ی شبانه در همین روز ثبت شده و ماه که در گام چارک نخست (تربیع اول) است را به همراه ستارگان درخشان در آن می بینیم. چنان چه دیده می شود، هاله ای زیبا و پرنور با شعاع زاویه ای ۲۲ درجه قرص ماه را در بر گرفته.
اندازه ی این زاویه نه به درخشش ماه بستگی دارد و نه به گام آن، بلکه چیزی که آن را تعیین می کند ساختار شش گوشه ی بلورهای یخ در هوا است که نور ماه را می شکنند و بازتاب می دهند.
در آن شب، ستاره ی تابناکی که درون هاله ی ماه دیده می شد در واقع سیاره ی مشتری بود. بیرون از هاله و نزدیک به لبه ی سمت چپ چارچوب ستاره ی سهیل، و در سمت راست هاله هم ستاره ی نگهبان شمال نور می افشانند.
در همین زمینه: * شگرف ترین پدیده در این عکس چیست؟
در همین زمینه: * شگرف ترین پدیده در این عکس چیست؟
--------------------------------------------
تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
El Nino - Atacama Desert - planet - Earth - dome - Magellan telescope - Las Campanas Observatory - first quarter - Moon - star - angular radius - phase - hexagonal - ice crystal - reflect - refract - planet - Jupiter - Sirius - Arcturus
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
2 دیدگاه شما:
سلام
آیا اندازه ظاهری زمین در آسمان ماه به اندازه هاله ماه در آسمان زمین است ؟
سلام دوست عزیز
قطر زاویه یا زمین در آسمون ماه رو از راه این معادله می تونید به دست بیارید:
x= atctang D/d
(atctang همون آرک تانژانت هست. D قطر فیزیکی واقعی زمین و d فاصله ی زمین تا ماه)
بنابراین قطر زاویه ای زمین (x) در آسمان ماه برابر است با آرک-تانژانت(D تقسیم بر d)
از این راه، قطر "میانگین" زمین برابر میشه با 1.9 درجه
این اندازه با دور و نزدیک شدن ماه به زمین تغییر می کنه
ارسال یک نظر