وقتی ایستگاه فضایی به همراه تیر از روی خورشید می گذرد
![]() |
گذرهای سیاره ی تیر به نسبت کم رخ می دهند. گذر طولانی ۷.۵ ساعته ی تیر در روز ۹ می دومین مورد از تنها ۱۴ مورد گذر این سیاره در سده ی ۲۱ بود. ولی اگر شما هم مانند تیهری لوگو، عکاس نجومی پرآوازه اهل سفر باشید، گذر ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) از برابر خورشید را بسیار بیشتر می توانید ببینید؛ گذری که بسیار سریع تر هم انجام می شود.
این عکس باکیفیت یک نمای ثابت از ویدیویی است که لوگو از یک جایگاهِ به دقت برگزیده شده در فیلادلفیای آمریکا گرفته. در ویدیو، ایستگاه فضایی از بالا سمت راست به چهره ی خورشید رسیده و تنها در مدت ۰.۶ ثانیه از روی آن می گذرد؛ این نمای ثابت مربوط به همین بازه ی زمانی است. سیاره ی تیر هم همان نقطه ی سیاره کوچک و گرد و تقریبا ثابتی است که زیر مرکز قرص خورشید دیده می شود.
از دید ظاهری، ایستگاه فضایی بزرگ تر از تیر دیده می شود زیرا به ما نزدیک تر است و در آن هنگام در مدار نزدیک زمین، به فاصله ی ۴۵۰ کیلومتری فیلادلفیا جای داشت. ولی سیاره ی تیر (عطارد) چیزی حدود ۸۴ میلیون کیلومتر از ما دورتر است.
* یادداشت سردبیر apod:
در این ویدیوی خیره کننده یک گذر دوگانه ی دیگر نیز به همراه سیاره ی تیر دیده می شود: گذر یک هواپیمای پیلاتوس-پی سی ۱۲. این هواپیما که از ایستگاه هم سریع تر گذشت، تنها حدود ۱ کیلومتر از تصویربردار فاصله داشت.
ببینید:
ببینید:
--------------------------------------------
کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
Thierry Legault - ISS - Mercury - transit - International Space Station - Sun - silhouette - low Earth orbit - Pilatus PC12
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
2 دیدگاه شما:
I wonder why the plane propeller remains exactly in the same position
بسیار زیبا و دیدنی
دیدن ISS از روی زمین خیلی آدم رو به هیجان میندازه...
ارسال یک نظر