وجود فوارههای بخار آب روی سطح اروپا و اقیانوسهایی زیر آن بار دیگر تایید شد
![]() |
یک عکس قدیمی از اروپا که به دادههای طیفی هابل افزوده شده، دادههای هابل به روشنی تودههای آب را در جایگاه ساعت ۷ این ماه نشان میدهند. تصویر بزرگتر |
با نگاه کردن به این گوی بلورین چه رازی آشکار میشود؟
این گوی در حقیقت اروپا، ماه سیارهی مشتری است، بلورهای روی آن یخ هستند، و خود ماه نه تنها خاکی است، بلکه به گونهی ترمیمناپذیری ترک خورده. با این وجود حدس و گمانهایی دربارهی وجود اقیانوسهایی زیر دشتهای یخزده و ترک خوردهی اروپا زده میشود که میتوانند پشتیبان زندگی دریایی باشند.
در این هفته با انتشار عکسهای تازهای از تلسکوپ فضایی هابل ناسا که بار دیگر نشان میدادند هر از گاهی فوارههایی از بخار آب از سطح این ماه بیرون میزند، احتمال زیستپذیری اقیانوسهای زیر آن بار دیگر قوت یافت- فوارههایی که میتوانند جانداران ذرهبینی درون این اقیانوسها را -در صورت وجود- به سطح بیاورند.
اروپا قطری نزدیک به قطر ماه خودمان دارد. تصویری که از آن در اینجا میبینید با بهره از دادههای تصویری فضاپیماهای گالیله و وویجر درست شده و به دادههای طیفی هابل افزوده شده است. چنان چه میبینید، دادههای هابل به روشنی تودههای آب را در جایگاه ساعت ۷ این ماه نشان میدهند.
رصدهای بیشتری به کمک هابل و ماموریتهایی برنامهریزی شدهای مانند تلسکوپ جیمز وب برای پایان این دهه، و همچنین ماموریت گذر از کنار اروپا در دههی ۲۰۲۰ شاید بتوانند شناخت بشر را نه تنها از اروپا و شکلگیری سامانهی خورشیدی، بلکه از احتمال وجود زندگی بیگانه در دیگر جاهای کیهان را بیفزاید.
--------------------------------------------
به کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان بپیوندید:
واژه نامه:
Jupiter - Europa - Galileo - moon - Hubble Space Telescope - plume - water vapor - microscopic sea life - Earth - Moon - Hubble - James Webb Space Telescope - Solar System
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر