همه گامهای خورشیدگرفتگی در یک عکس
نخستین نما در ساعت ۱ بعد از ظهر به وقت محلی گرفته شد و پس از آن، هر ۴ دقیقه یک نمای دیگر به ثبت رسید تا پیشروی قرص ماه نو و پوشاندن تدریجی قرص خورشید توسط آن را به نمایش بگذارد. این رشته نماها از جایی در نزدیکی خط مرکزی مسیر باریکِ گرفتگی به ثبت رسیدند. آخرینشان به هنگام غروب گرفته شد و خورشید را در دل روشنایی طلایی افق باختری نشان میدهد.
در پیشزمینه، سنگچینهای متعادل ساحل جنوبی جزیرهی رئونیون اقیانوس هند، نزدیک دهکدهی لِتان ساله (L'Étang-Salé) را میبینیم. گفتن ندارد چیزی که چشمانداز گرفتگی خورشید توسط ماه در آسمان زمین را دیدنی کرده نیز همترازی اندازهی ظاهری این دو از روی زمین است، یعنی هر دو از روی زمین به یک اندازه دیده میشوند.
ولی در یک خورشیدگرفتگی حلقهای (حلقوی)، قرص تاریک ماه از چشم ما کمی کوچکتر از قرص خورشید است و نمیتواند آن را کامل بپوشاند، در نتیجه در گام بیشینهی گرفتگی، خورشید به شکل یک حلقهی نازک روشن که به حلقهی آتش نامیده شده دیده میشود.
--------------------------------------------
به کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان بپیوندید:
واژه نامه:
eclipse - Sune - timelapsee - New Moon - solar diske - centerlinee - eclipse pathe - sunsete - rock cairne - Reunion Islande - Indian Oceanee - Etang-Salée - Moone - planete - Earthe - annular eclipsee - silhouettee - ring of fire
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر