چشمانداز خشک و سرد یک دنبالهدار از فاصله ۱۶ کیلومتری
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
پس از ۷۸۶ روز همراهی با دنبالهدار ۶۷پی/چوریموف-گراسیمنکو در مسیرش به گرد خورشید، سرانجام برخورد برنامهریزیشدهی فضاپیمای روزتا با سطح این دنباله دار با قطع سیگنالهای دریافتی از آن در ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۶ تایید شد.
در پست پیشین آخرین عکسی که روزتا پیش از برخورد گرفت را دیدید، ولی اینجا یکی از عکسهای باکیفیتی را میبینید که روزتا پیش از آن عکس در راه فرود از چشمانداز خشک و زمخت دنبالهدار گرفت. این تصویر پهنهای بیش از ۶۰۰ متر را میپوشاند و زمانی گرفته شد که فاصلهی روزتا از سطح به حدود ۱۶ کیلومتر رسیده بود.
فرود مرگبار روزتا پایان گام عملیاتی یک ماموریت الهامبخش در کاوشهای فضایی بود. روزتا یک کاوشگر سطحنشین را بر روی سطح یکی از کهنترین تکههای ساختمانی سامانهی خورشیدی نشاند و چگونگی دگرگونیهای یک دنبالهدار در اثر تابش فزایندهی خورشید را به چشم خود دید.
تصمیمگیری برای پایان دادن به زندگی روزتا به این دلیل انجام شد که این فضاپیما در راه دور شدن از مشتری و رسیدن به فاصلههای دوردستی بود که دیگر انرژی کافی برای تولید برق به آن نمیرسید. همچنین از نظر زمانی هم به دورهای نزدیک میشدیم که خورشید میان زمین و روزتا جای میگرفت و ارتباط رادیویی با آن را به گونهی فزایندهای دشوار میساخت.
--------------------------------------------
به کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان بپیوندید:
واژه نامه:
Rosetta - comet - 67P/Churyumov-Gerasimenko - Sun - Solar System - Earth
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
2 دیدگاه شما:
درود بر شما
:(
خیلی غمگین شدم
والبته هیجان زده
بخاطر اینکه با مرگش تصاویر فوق العاده ای برای بشر فرستاد
به امید موقثیت های روز افزون بشر...
خدا بیامرزدش بنده خوبی بود و آزارش به هیچ بنی بشری نرسید
ارسال یک نظر