پرتوهای خورشید از شرق تا غرب در یک نما
![]() |
عکس از: بابک تفرشی
در این چشمانداز گستردهنما (پانورامیک) که در یک بامداد پاییزی از پارک ملی آمبوسلی کنیا گرفته شده، هلال پیرِ ماه و ستارهی بامدادی (در واقع "سیارهی" ناهید) را میبینیم درست پیش از بالا آمدن خورشید از افق خاوری سر بر آوردهاند.
با آن که خورشید هنوز پایین افق، درست زیر یک درخت اکاسیا است ولی جایگاهش را به سادگی میتوان شناسایی کرد زیرا در سمت چپ تصویر، خود را با رگههای همگرای نور و سایهای که در آسمان بامدادی درست کرده نشان داده است.
این رگهها که به نام پرتوهای شفقی (یا نیمتابی) شناخته میشوند، پرتوهای گرم آفتابند که از میان تکههای ابر نزدیک افق تابیدهاند؛ این ابرها اینجا دیده نمیشوند ولی با سایههای خود، رگههایی تیره در میان پرتوهای خورشید پدید آوردهاند.
این رگههای نور و سایهی نیمتابی که در این عکس، رو به سمت راست و بالای کوه کیلیمانجارو کمانه زدهاند، در افق باختری و در نقطهای درست مخالف خورشید به هم رسیدهاند و در آنجا به نام پرتوهای پادشفقی یا پادنیمتابی شناخته میشوند.
سایههای ابرها تقریبا به طور کامل همراستا هستند ولی ژرفانمایی (پرسپکتیو) باعث شده در دو افق به هم برسند [مانند ریلهای راهآهن که در دوردست به هم میرسند-]
--------------------------------------------
به تلگرام یک ستاره در هفت آسمان بپیوندید:
واژه نامه:
Babak Tafreshi - crescent - Moon - Venus - Sun - panoramic - acacia tree - Kenya - Amboseli National Park - crepuscular ray - Mount Kilimanjaro - anti-crepuscular ray - perspective
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر