در مسیر برخورد
![]() |
در این عکس که توسط فضاپیمای کاسینی ناسا گرفته شده به نظر میرسد میماس، ماه سیارهی کیوان (به عربی: زحل) دارد به حلقههای این سیاره کوبیده میشود، ولی در واقع ۴۵۰۰۰ کیلومتر با آنها فاصله دارد. با وجود این فاصله، پیوند تنگاتنگی میان حلقههای کیوان و این ماه یخی وجود دارد. نیروی گرانش دوسویهی آنها مسیر گذر هر دویشان را شکل داده.
میماس ۳۹۶ کیلومتری با کشش گرانشی خود موجهایی در حلقههای کیوان پدید میآورد که در برخی از عکسهای کاسینی به خوبی آشکارند. گرانش میماس همچنین باعث پیدایش "گسیختگی کاسینی" (یا شکاف کاسینی) میان حلقههای اِی و بی شده- البته این شکاف در این تصویر دیده نمیشود.
میماس با سیارهی کیوان در قفل گرانشی است و همیشه یک نیمکرهاش رو به آنست. دیدگاه این تصویر رو به نیمکرهی پاد-کیوانِ میماس است. شمال میماس بالاست و ۱۵ درجه به سمت راست کج شده. این عکس در نور سبز با دوربین زاویه-باریک فضاپیمای کاسینی در روز ۲۳ اکتبر ۲۰۱۶ گرفته شده.
در زمان گرفته شدن عکس، فاصلهی فضاپیما از میماس حدود ۱۸۳۰۰۰ کیلومتر، و زاویهی خورشید-میماس-فضاپیما (زاویهی گام) هم برابر با ۲۹ درجه بود. هر پیکسل تصویر همارز ۱ کیلومتر است.
--------------------------------------------
به تلگرام یک ستاره در هفت آسمان بپیوندید:
واژه نامه:
Saturn - moon - Mimas - NASA - Cassini spacecraft - rings - Cassini Division - A ring - B ring - narrow-angle camera - phase angle
منبع: nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر