شکوه یک هواپیما در آسمان
اگر شانس بیاورید ممکن است با نگاه کردن به بیرون از پنجرهی هواپیما یک پدیده به نام "شکوه" یا "هالهی نور" (glory) را درست در سمت مخالف خورشید ببینید.

اکنون میدانیم که این غول، سایهی خود بیننده -یا سایهی خود هواپیما- است که بر روی ابر یا مِه افتاده و در مرکز هالهی نور جای گرفته.
این هالهی نور زیبا دو هفته پیش بر فراز میشیگان و از درون هواپیمایی که داشت به فرودگاه بینالمللی اوهر نزدیک میشد به تصویر کشیده شد.
دلیل پیدایش این شکوهها هنوز در دست بررسیست و به نسبت پیچیده است. چیزی که مطمئنیم اینست که قطرههای ریز آب با بازتابهای پیچیدهی درونی (بازتاب، شکست و پراش) نور را به سوی خود خورشید میپراکنند (پدیدهی پس-پراکنش).
این پدیده یک همسان نیز در شاخههای دیگر دانش، از جمله در اخترشناسی دارد که بینندگانِ بادقت در آسمان شبانه میتوانند آن را در فاصلهی ۱۸۰ درجه ای خورشید ببینند:
یک روشنایی در صفحهی برجگاهی آسمان (دایرهالبروجی) به نام "پادتاب" یا نور مخالف که در اثر پس-پراکنش نور خورشید توسط ذرات کوچک غبارِ میانسیارهای به وجود میآید و به نام گگنشاین (gegenschein، واژه ی آلمانی به معنای "پادخورشید" یا ضدخورشید") نیز شناخته میشود.
--------------------------------------------
به کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان بپیوندید:
واژه نامه:
airplane - glory - Sun - heiligenschein - Specter of the Brocken - halo - silhouette - Michigan - O'Hare International Airport - reflect - refract - diffract - Earth - gegenschein
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر