بازگشت یک مهمان قدیمی
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
یک دنبالهدار قدیمی دوباره به بخش درونی سامانه ی خورشیدی برگشته.
این دنبالهدار با نام "۴۵پی/هوندا-مارکوس-پایدوشاکووا" (45P/Honda–Mrkos–Pajdušáková) نه تنها از نظر فیزیکی یک جرم باستانی است، بلکه در ۱۳ مدار پیش از این، به سال ۱۹۴۸ یافته شده بود [یعنی از زمان شناساییاش تاکنون ۱۳ دور زده است-م].
دنبالهدار ۴۵پی با دورهی مداری ۵.۲۵ ساله، بیشتر زمانش را نزدیک مدار مشتری میگذراند و آخرین بار در سال ۲۰۱۱ به خورشید نزدیک شد. ولی در چند ماه گذشته با آغاز دوبارهی شیرجهاش به سوی خورشید، به گونهی چشمگیری درخشانتر شده.
دو روز پیش، ۴۵پی از نزدیکترین نقطهی مدارش به خورشید گذشت. این دنبالهدار را اکنون میتوان با یک دوربین دوچشمی، درست پس از غروب آفتاب در افق باختری، و نه چندان دورتر از ناهید تابناک مشاهده کرد.
این تصویر هفتهی پیش گرفته شده و دنبالهدار ۴۵پی را با دُم یونی بلندش که ساختاری چشمگیر دارد نشان میدهد. [دم یونی چنانچه از نامش پیداست، از گاز یونیده تشکیل شده -گازی که در اثر پرتوهای فرابنفش خورشید برانگیخته شده و توسط باد خورشیدی به پس رانده شده است.]
دنبالهدار ۴۵پی در اوایل ماه دیگر (فوریه) از فاصلهای به نسبت نزدیک از کنار زمین خواهد گذشت.
-------------------------------------------------
به تلگرام یک ستاره در هفت آسمان بپیوندید:
واژه نامه:
Comet 45P - comet - Solar System - Comet 45P/Honda–Mrkos–Pajdušáková - Jupiter - Sun - binoculars - planet - Venus - ion tail - Earth
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر