آنتن ها و ابرهای آتشین
![]() |
این تصویر در دو اندازهی دیگر: بزرگ-بزرگتر (۲.۸ مگابایت) |
آسمان رشتهکوه آند شیلی هیچگاه خستهکننده نمیشود- حتی زمانی که میهمان کمیابی مانند این توده ابر داشته باشد!
در این تصویر چاخناتور، فلاتی در فرازای ۵۰۰۰ متری سطح دریا که منزلگاه ۶۶ آنتن رصدخانهی آلما است را میبینیم که به هنگام غروب خورشید، ابرهایی پرپشت و چابک با بادهایی شدید وارد آسمانش شده و چشماندازی آتشین و بسیار زیبا در آن پدید آورده است.
آرایهی بزرگ میلیمتری/زیرمیلیمتری آتاکاما (آلما، ALMA) شاهکاری در دنیای فناوری رصدخانههاست که ابرهایی از گونهای کاملا متفاوت با ابرهایی که اینجا دیده میشود را بررسی میکند. اخترشناسان از آلما برای پژوهش ابرهای مولکولی بهره میگیرند، تودههای غولپیکری از گاز و غبار، با دماهایی تنها چند ده درجه بالاتر از صفر مطلق. این مناطق ستارهزا اغلب در طیف نور دیدنی (مریی) مات و تاریک دیده میشوند- با نور دیدنی نه میتوان درونشان را دید و نه اجرام پشتشان را. ولی همین ابرها در طیفهای میلیمتری و زیرمیلیمتری به شدت میدرخشند.
این عکس توسط بابک تفرشی، سفیر عکاسی رصدخانهی جنوبی اروپا (ESO) و به هنگام شرکت وی در اردوی اعزامی تمام-گنبد ۲۰۱۶ (Fulldome Expedition) گرفته شده. هدف این گروه اعزامی گردآوری عکسهایی خیرهکننده و تماشایی برای "آسماننما و مرکز بازدید سوپرنووا"ی رصدخانهی جنوبی اروپا (ESO Supernova Planetarium & Visitor Centre) بود.
-------------------------------------------------
به تلگرام یک ستاره در هفت آسمان بپیوندید:
واژه نامه:
Chilean Andes - plateau - Chajnantor - antenna - ALMA - Atacama Large Millimeter/submillimeter Array - molecular cloud - absolute zero - star-forming region - visible ligh - spectrum - Photo Ambassador - Babak Tafreshi - Fulldome Expedition - Supernova Planetarium & Visitor Centre
منبع: ESO
خلاصه برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر