تصویر تلسکوپی زمین و ماه از سیاره بهرام
* در این تصویر چشمانداز زمین و ماهش را از مدار سیارهی بهرام (مریخ) میبینیم.
این تصویر از همگذاری بهترین عکس کرهی ماه و بهترین عکس زمین از میان چهار دسته عکسی که فضاپیمای مدارگرد شناسایی بهرام ناسا در ۲۶ نوامبر ۲۰۱۶ با دوربین علمی تصویربرداری با وضوح بالای خود (هایراز، HiRISE) گرفته بود درست شده.
![]() |
تصویر زمین جداگانه و پیش از همگذاری با عکس ماه پردازش شده بود تا ماه به اندازهی کافی روشن در عکس بیفتد. ماه بسیار تیره تر از زمین است و اگر با همان مقدار نوردهی زمین از آن عکس گرفته شود به سختی دیده میشود. ولی این نمای پیوندی "جایگاه" و بزرگی دو جرم نسبت به یکدیگر را درست نشان داده. فاصلهی زمین و ماه حدود ۳۰ برابر قطر زمین است. ولی اینجا فاصلهی میان این دو جرم به دلیل ژرفانمایی (پرسپکتیو) کمتر از چیزی که واقعا هست به نظر میرسد.
هایراز این عکسها را در سه باند طول موج گرفته: فروسرخ، سرخ، و آبی-سبز. هر یک از این باندها در اینجا به ترتیب به رنگهای سرخ، سبز، و آبی نشان داده شدهاند. بنابراین اینجا هم مانند عکسهای ماهوارهی لندست (Landsat)، پوشش گیاهی زمین به رنگ سرخ دیده میشود. بخش سرخفام در میانهی زمین کشور استرالیا است. آسیای جنوب خاوری هم به رنگ سرخ نزدیک بالای زمین دیده میشود، و جنوبگان (قارهی قطب جنوب) هم لکهی سفیدرنگ در پایین-چپ است. دیگر مناطق روشنی که دیده میشوند ابرهای زمینند.
این عکسها به منظور واسنجی (کالیبریزاسیون) دوربین هایراز گرفته شده بودند زیرا بازتابندگی طیفی سمت پیدای کرهی ماه (سمت نزدیک به زمین) بسیار خوب شناخته شده است. در زمان گرفتن عکسها، بهرام حدود ۲۰۵ میلیون کیلومتر از زمین فاصله داشت.
عکس پیشین هایراز از ماه و زمین را میتوانید در این پیوند ببینید: PIA10244
--------------------------------------------
به تلگرام یک ستاره در هفت آسمان بپیوندید:
واژه نامه:
Earth - moon - Mars - High Resolution Imaging Science Experiment - HiRISE - NASA - Mars Reconnaissance Orbiter - wavelength - infrared - Landsat - vegetation - Australia - Southeast Asia - Antarctica - calibration - spectral reflectance - near side
منبع: JPL
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر