خورشید از آغاز تا پایان ۲۰۱۶
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر (۳.۳۸ مگابایت)- بزرگ و در نگارش پیانجی (۲۰۰ مگابایت) |
هر یک از این عکسها از ۳۰ نمای جداگانه درست شده که هر روز، در زمانهایی به مرکزیت ساعت ۰۱:۰۰ به وقت جهانی گرفته شده و برای نمایانتر کردن ساختارهای بیرون زده از قرص خورشید، پردازش شدهاند.
در درازنای سال ۲۰۱۶، چرخهی فعالیت خورشید رو به کمینهی فعالیتها ادامه یافت؛ کمینهی خورشیدی زمانیست که شمار لکههای خورشیدی، مناطق فعال، شرارهها و فورانهای تاجی خورشید به کمترین اندازه میرسند. فعالترین منطقهای که در سال ۲۰۱۶ روی خورشید پدید آمد در تصویر روز ۱۷ ژوییه دیده میشود. در آن روز، منطقهی روشنی که نزدیک به مرکز خورشید دیده میشود هشت شراره از ۲۰ شرارهی نیرومندی که سال گذشته دیده شد را پدید آورد.
از دیگر ویژگیهای نمایان در این عکسها میتوان به حفرههای تاجی اشاره کرد- مناطق تیرهای که نشانگر دما و تابش کمتر نسبت به بخش های دیگر سطح خورشیدند. ولی همین حفرههای تاجی میتوانند جریانهایی از بادهای پرسرعت خورشیدی تولید کنند که با برخورد به مغناطکرهی زمین، توفانهایی زمینمغناطیسی (ژئومغناطیسی) به راه بیاندازند. یکی از بزرگترین حفرههای تاجی پارسال را میتوان در شمال عکس ۲۴ نوامبر دید. این حفره تا چند دور چرخش خورشید روی آن دوام آورد.
--------------------------------------------
به تلگرام یک ستاره در هفت آسمان بپیوندید:
واژه نامه:
Sun - ESA - Proba-2 - SWAP - ultraviolet - wavelength - solar corona - activity cycle - minimum - sunspot - active region - solar flare - eruption - coronal hole - solar wind - geomagnetic storm - Earth
منبع: esa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر