تصویر ماهوارهای از "خور موسی" در شمال خلیج فارس
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر (۳.۵ مگابایت) |
این تصویر در در ۱۳ ژانویهی ۲۰۱۷ توسط ماهوارهی کوپرنیک سنتینل-۲آ از "خور موسی" در انتهای شمالی خلیج فارس گرفته شده. [خور در فارسی به شاخهی نیمبستهای از دریا گفته میشود که به درون خشکی پیش رفته-منبع]
نزدیک مرکز چارچوب، بندر امام خمینی (بندر شاهپور) را میبینیم؛ این بندر پایانهی راهآهن سراسری ایران است که از بندر ترکمن در شمال آغاز شده و با گذر از تهران، به خلیج فارس میرسد. منطقهی تیرهرنگ سمت راست بندر، یک شاخاب کمژرفا به نام خور موسی است. بخشهای هندسی بالای تصویر آبگیرهای تبخیر هستند که برای استخراج کانیهایی که به طور طبیعی پدید آمده و در پی بخار شدن آب به جا میمانند درست شدهاند.
سمت چپ تصویر را پهنههای گِلی و ماندابهای پناهگاه حیات وحش شادگان پوشانده. این بزرگترین تالاب ایران است که نقش چشمگیری در بومشناسی طبیعی منطقه دارد. این منطقه یک زیستگاه زمستانی برای انواع پرندگان کوچَنده (مهاجر)، و مهمترین نقطهی جهان برای گونهی کمیابی از پرندگان آبزی به نام اردک مرمری است. بخش شمالی تالاب یک زیستگاه مهم آب شیرین برای بسیاری از گونههای در خطر به شمار میآید.
این منطقه یک تالاب با اهمیتِ جهانی است که در کنوانسیون رامسر (پیمانی میان دولتها برای نگهداری تالابها و بهرهگیری پایدار از آنها که در سال ۱۹۷۱ در شهر رامسر امضا شد) نیز به ثبت رسیده. روز جهانی تالابها هر سال در روز دوم فوریه برگزار میشود.
--------------------------------------------
به کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان بپیوندید:
واژه نامه:
Musa Bay - Iran - Persian Gulf - Copernicus Sentinel-2A - satellit - Bandar Imam Khomeini, - terminus - Trans-Iranian Railway - Tehran - evaporation pond - mineral - marsh - mudflat - Shadegan - wildlife refuge - wetland - ecology - migratory bird - aquatic bird - marbled duck - freshwater - Ramsar Convention - World Wetlands Day
منبع: esa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر