دورگه سنگین وزن
![]() |
این تصویر در اندازهی بسیار بزرگتر (۲.۸ مگابایت) |
در این تصویر تلسکوپ فضایی هابل اِسا/ناسا کهکشانی چشمگیر و توجهبرانگیز به نام یوجیسی ۱۲۵۹۱ را میبینیم. یوجیسی ۱۲۵۹۱ که از ردهی کهکشانهای S0/Sa شناخته شده، چیزی میان کهکشانهای عدسی و مارپیچی است.
این کهکشان با فاصلهی ۴۰۰ میلیون سال نوری زمین، در باختریترین بخش ابرخوشهی ماهی-برساووش جای گرفته، یک زنجیرهی بلند از خوشههای کهکشانی که تا صدها میلیون سال نوری درازا دارد و نزدیک به ۴۰ درجه از آسمان نیمکرهی شمالی را میپوشاند. این ابرخوشه یکی از بزرگترین ساختارهای شناخته شده در جهان هستی است.
خود یوجیسی ۱۲۵۹۱ هم شگفتانگیز است، زیرا جرمی باورنکردنی دارد. جرم این کهکشان و هالهاش روی هم چند صد میلیارد برابر جرم خورشید است؛ چهار برابر سنگینتر از راه شیری. سرعت چرخش آن هم باورنکردنی است و با سرعتهایی نزدیک به ۱.۸ میلیون کیلومتر بر ساعت دور خود میچرخد!
رصدهایی که به کمک هابل انجام میشود به دانشمندان در بررسی جرم یوجیسی ۱۲۵۹۱، و تعیین این که آیا تنها در گذر زمان و به آرامی رشد کرده، یا این که به گونهای نامعمول در پی برخورد و ادغام با کهکشان بزرگ دیگری در گذشته به این جرم دست یافته کمک میکند.
--------------------------------------------
به تلگرام یک ستاره در هفت آسمان بپیوندید:
واژه نامه:
NASA - ESA- Hubble Space Telescope- galaxy- UGC 12591- S0/Sa- lenticular- spiral- Pisces–Perseus Supercluster- galaxy cluster - Sun-
منبع: spacetelescope
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر