از سیوان تا آندرومدا
![]() |
اِن تصویر در اندازهی بسیار بزرگتر (۴.۷ مگابایت) |
این تصویرِ پیوندیِ تلسکوپی که از درون مرزهای صورت فلکی "خداوند اورنگ" (ذاتالکرسی) در سمت چپ تا صورت فلکی "زن در زنجیر" (آندرومدا) در سمت راست را در بر دارد، چیزی بیش از ۱۰ درجه از آسمان سیارهی زمین را میپوشاند.
این چشمانداز کیهانی از نماهایی درست شده که بخشی از پیمایش پُروضوح کهکشان راه شیری در نور هیدروژن-آلفا بودهاند.
پردازش دادههای تکرنگ تصویری، کمنورترین ساختارهای این منطقه را نمایان کرده است: رشتههای به نسبت کمتر بررسیشدهای از گاز هیدروژن نزدیک صفحهی کهکشان خودمان، از جمله سحابی بزرگ ولی کمنور و کمتر شناخته شدهای به نام "سیوان ۲" که در بالا، سمت چپ چشمانداز دیده میشود.
کهکشان همسایه، زن بر زنجیر (ام۳۱) در مرکز سمت راست چارچوب به چشم میخورد. سرتاسر تصویر با تودههای کمنور و فراگیری از گاز هیدروژن پوشیده شده که ام۳۱ را نیز در بر گرفتهاند.
ولی گفتنی است در این تصویر گسترده که توسط اخترشناس، روخلیو برنال آندرئو گرفته شده، همهی ابرهای هیدروژنی کمنور و فریبندهای که دیده میشود در حقیقت درون کهکشان خودمانند ولی چون در راستای خط دید ما از کهکشان زن در زنجیر جای دارند، به نظر میرسد به این کهکشان نزدیکند.
--------------------------------------------
به تلگرام یک ستاره در هفت آسمان بپیوندید:
واژه نامه:
constellation Cassiopeia - Andromeda - planet - Earth - hydrogen-alpha - monochromatic - hydrogen - plane - Milky Way Galaxy - nebula - Sivan 2 - Andromeda Galaxy - M31 - nebulosity - Rogelio Bernal Andreo
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر