اطلاعات نهفته در این تصویر چقدر است؟
![]() |
آیا این تصویر ارزش هزاران واژه را دارد؟
برپایهی اصل تمامنگار (اصل هولوگرافیک)، بیشترین اطلاعاتی که از این تصویر میتوانیم به دست آوریم حدود ۳ ضربدر ۱۰ به توان ۶۵ بیت برای یک نمایشگر رایانهی با اندازهی معمولی است.
اصل هولوگرافیک که هنوز اثبات نشده، میگوید میزان اطلاعات نهفته در یک منطقهی محدود به هر سطحی، یک بیشینه دارد. بنابراین، برخلاف درک ما، محتوای اطلاعات درون یک اتاق نه به حجم اتاق، بلکه به سطح دیوارهایش بستگی دارد.
این اصل ریشه در این نظریه دارد که طول پلانک (یکایی از طول که در آن مکانیک کوانتومی بر گرانش کلاسیک چیرگی مییابد)، یک سمت از منطقهای است که میتواند تنها حدود ۱ بیت اطلاعات را در بر داشته باشد.
این پنداشت نخستین بار از سوی فیزیکدان، جرارد توفت در سال ۱۹۹۳ مطرح شد؛ و آن را میتوان برای پدیدههای به ظاهر بسیار دورتری مانند سیاهچالهها هم تعمیم داد بدین گونه که اطلاعاتی که یک سیاهچاله در بر دارد نه با حجم بستهی آن، بلکه با سطحی که به نام افق رویداد شناخته میشود تعیین میگردد.
واژهی "هولوگرافیک" از ریشهی "هولوگرام" گرفته شده که در آن، با انداختن نور بر روی یک سطح تخت دوبعدی، نماهایی سهبعدی پدید میآورند.
البته شاید هیچ کسی در این تصویر ۳ ضربدر ۱۰ به توان ۶۵ بیت نبیند و با نگاه کردن به آن، تنها متوجه یک "قوری" در مرکزش شوند.
[یک ستاره در هفت آسمان: اگر به شیوهی لوچ (چپ) کردن چشم به این تصویر نگاه کنید و سرتان را به آرامی عقب و جلو ببرید، قوری پدیدار خواهد شد]
--------------------------------------------
کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
Holographic Principle - computer monitor - Planck length - quantum mechanics - classical gravity - Gerard 't Hooft - black hole - event horizon - holographic - hologram - three-dimension - teapot
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر