دنبالهدار کلارک در میان ابرهای رنگارنگ
![]() |
این تصویر در اندازهی کمی بزرگتر |
در این چشمانداز خیرهکننده، دنبالهدار ۷۱پی/کلارک را به همراه ابرهای رنگین کیهانی میبینیم، ولی در حقیقت بسیار نزدیکتر از آنهاست و در پیشزمینهی تصویر جای دارد.
این تصویر از پیوند دو چارچوب و با پردازش رنگی درست شده و چیزی نزدیک به ۵ درجه (۱۰ قرص کامل ماه) را در آسمان شب میپوشاند.
عکس در شب ۲۳/۲۴ ماه می گرفته شده و جایگاه این دنبالهدار کمنور که در فاصلهی ۵ دقیقهی نوری از زمین است را در آن شب نشان میدهد، در جایی بسیار نزدیک به خط دید ما از ستارهی درخشان کژدمدل (قلب عقرب، آنتارس) و مجموعه ابرهای پیرامون ستارهی رو-ماراَفسای.
ستارهی کژدمدل که به نام آلفا-کژدم نیز شناخته میشود زیر مرکز تصویر و در میان ابری از غبار کیهانی که نور زردفام این ستارهی سرد و غولپیکر را بازتاباندهاند جای دارد.
خوشهی کروی ام۴ درست سمت راست کژدمدل میدرخشد ولی فاصلهاش از ما حدود ۷۰۰۰ سال نوریست، حال آنکه کژدمدل تنها ۵۰۰ سال نوری از ما فاصله دارد.
رو-مارافسای که نور آبیفامش توسط غبارهای درون ابرهای مولکولی پیرامونش بازتابیده نیز در بالای چارچوب به چشم میخورد.
گیسوی کوچک و دُم کوتاه دنبالهدار کلارک همان لکهی کوچکی است که نزدیک مرکز لبهی سمت چپ دیده میشود. رنگ چشمگیر سبزفام آن دستاورد مولکولهای کربن دواتمی درونش است که زیر نور خورشید، به رنگ مهتابی سبزی می درخشند.
---------------------------------------------
کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Comet 71P/Clark - comet - Earth - Antares - Rho Ophiuchi - Alpha Scorpii - Globular star cluster - M4 - molecular cloud - coma - tail - diatomic carbon molecule - fluoresce
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر