دنبالهداری که دیگر هرگز دیده نخواهد شد
![]() |
دنبالهدار جانسون (سی/۲۰۱۵ وی۲) را یادتان هست؟ [اینجا دربارهاش خوانده بودید: * دنبالهداری که خورشید آن را به ژرفای فضا پرتاب خواهد کرد]
این دنبالهدار اکنون تازه وارد صورت فلکیِ پر از کهکشانِ دوشیزه شده و دارد از کنار آرایهی زیبایی از سامانههای ستارهای میگذرد. ستارهشناس آماتور، رونالدو لیگوستری به کمک یک تلسکوپ کنترل از راه دور در نیومکزیکو در روز ۱۸ ژوئن این عکس را از این دنبالهدار گرفت.
وی میگوید: «دنبالهدار جانسون نزدیک کهکشانهای بسیاری دیده میشود. و شاید در هفتههای آینده با ادامهی سفرش و گذشتن از کنار خوشهی دوشیزه با کهکشانهای بیشتری هم دیدار کنذد.»
این دنبالهدار زیبا همین چند روز پیش از نزدیکترین نقطهی مدارش به خورشید گذشت (۱.۶ یکای اخترشناسی یا AU)، دیداری که آغازگر سفری بیبازگشت برای او شد. دنبالهدار جانسون یک مدار هذلولی دارد، یعنی گرانش خورشید دارد آن را به ژرفای فضا پرتاب میکند. این واپسین دیدار دنبالهدار جانسون از بخش درونی سامانهی خورشیدی است و به احتمال بسیار برای همیشه در دل فضا ناپدید خواهد شد.
این شبها زمان مناسب برای تماشای دنبالهدار جانسون از روز زمین است. روشنایی این دنبالهدار اکنون همارز یک ستاره از قدر ۸+ است، یعنی با چشم نامسلح دیده نمیشود ولی هدفی خوب و آسان برای تلسکوپهای خانگی است.
در روز ۲۲ ژوئن، دنبالهدار جانسون از استوای آسمانی میگذرد و به سوی جنوب میرود، که به ستارهشناسان استرالیا، نیوزیلند، جنوب آفریقا و آمریکای جنوبی شانسی برای تماشای آن و پیشرویاش به سوی فضای میانستارهای میدهد.
--------------------------------------------
کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
Comet Johnson - C/2015 V2 - galaxy - constellation Virgo - star - Rolando Ligustri - New Mexico - Virgo Cluster - sun - hyperbolic - solar system - naked eye - celestial equator - Australia - New Zealand - South Africa - South America
منبع: spaceweather
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر