رگههای کرئوسا
![]() |
اگر فضاپیمای کاسینی در زمان عکس گرفتن از ماههایی مانند دیونه، درست پشت به خورشید باشد، دهانههای روشنتر و بزرگتر روی آنها به خوبی در عکسهایی که میگیرد نمایان خواهند شد.
برخی از این دهانههای بزرگ رگههای شعاعی روشنی هم روی سطح پیرامون پدید آوردهاند که نگاهها را بیشتر به سوی آنها کشیده و شکلگیری پرخشونتشان را نشان میدهند.
این دهانهی رگهای با قطر ۱۱۲۳ کیلومتر روی دیونه، کرئوسا نام دارد. رگههای آن از مواد روشنتری درست شده که در اثر برخوردی که دهانه را پدید آورد، از زیر سطح بیرون زده و پرتاب شده بودند. دانشمندان میتوانند از الگوهای مواد پرتابی مانند این رگهها کمک گرفته و با بررسی ساختارهای روی هم و تعیین این که کدام ویژگیها روی ویژگیهای دیگر جای گرفته، ترتیب رویدادهای زمینشناختی روی سطح ماه را تعیین کنند.
دیدگاه این تصویر رو به نیمکرهای از دیونه است که همیشه رو به کیوان است. شمال دیونه بالاست و ۳۱ درجه به سمت راست چرخیده. فضاپیمای کاسینی ناسا این عکس را در روز ۲۶ نوامبر ۲۰۱۶ با دوربین زاویه-باز خود، و با بهره از یک فیلتر طیفی که طول موجهای فروسرخ در دو سوی ۷۲۷ نانومتر را از خود میگذراند ثبت کرد.
در زمان گرفته شدن عکس، فاصلهی کاسینی از دیونه حدود ۵۶۰ هزار کیلومتر بود. هر پیکسل تصویر همارز ۳ کیلومتر است.
--------------------------------------------
تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
sun - moon - Dione - rayed crater - Creusa - ejecta - Saturn - Cassini spacecraft - narrow-angle camera - spectral filter - wavelength - infrared
منبع: nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر