چگونه نورهای آسمان را از هم بازشناسیم؟
![]() |
این نمودار با نوشته هایی به زبان انگلیسی |
چند نگاه سریع کافیست تا پاسخ این پرسش که شاید یکی از شایعترین پرسشهای تاریخ بشر باشد داده شود.
برای نمونه:
آیا این نور جابجا می شود یا چشمک میزند؟ اگر آری، و اگر نزدیک یک شهر زندگی میکنید، پاسخ معمولا یک هواپیماست، زیرا شمار هواپیماها در آسمان نزدیک شهرها بسیار است و همچنین کمتر ماهواره یا ستارهای آنقدر پرنور است که در آسمانهای روشن از نورِ چراغ شهرها دیده شود.
اگر چشمک نمیزند یا جابجا نمیشود، و اگر دور از یک شهر زندگیمی کنید، این نور به احتمال بسیار از سیارهای مانند ناهید یا بهرام (مریخ) است؛ که البته ناهید تنها نزدیک افق و در زمانهای نزدیک به غروب یا طلوع خورشید پدیدار میشود.
گاهی فاصلهی دور یک هواپیما از ما، و نزدیکی آن به افق باعث میشود جابجایی ظاهریاش کُند به نظر آید و در این صورت، گفتن این که نور از آنِ یک هواپیماست یا یک سیارهی پرنور دشوار خواهد بود، ولی حتی پاسخ چنین موردی را هم میتوان با چند دقیقه نگاه کردن به دست آورد، زیرا هواپیما هر چقدر هم دور باشد، باز هم تنها در چند دقیقه از چشم ما ناپدید خواهد شد.
هنوز هم تردید دارید؟ نمودار بالا را ببینید که گرچه کمی با شوخی همراه شده، ولی روش تقریبا درست ارزیابی و شناسایی نقطههای نورانی آسمان را بیان میکند.
آسماندوستان داوطلب میتوانند پیشنهادهای خود را برای کاملتر و دقیقتر کردن آن در این نشانی ارایه کنند.
در همین زمینه: * شناورهای ناشناس
--------------------------------------------
کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
conjunction - comet - supernova - C/2017 O1 ASASSN - com - fluorescence - diatomic carbon - molecule - Sun - Earth - taile - C/2015 ER61 PanSTARRS - star - nebul - Milky Way - Pleiades - star cluster
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر