تیرهایی که شکارچی آسمان پرتاب میکند
![]() |
تیرهای شهاب دارند از صورت فلکی شکارچی به سوی زمین پرتاب میشوند. این طبیعیست، زیرا ماه اکتبر هر سال، زمان بارش شهابی شکارچی (جباری) است.
در این تصویر که از پیوند چندین نوردهی درست شده، بیش از یک دوجین شهاب را میبینیم که در شب پایان هفتهی گذشته بر سر آتشفشان "وولان هادا" در مغولستان درونی کشور چین میباریدند.
رد همهی شهابهای درون این تصویر به نقطهی کوچکی در آسمان میرسد که کانون بارش نامیده میشود و اینجا درست بالا، سمت چپ کمربند شکارچی جای دارد.
شهابهای شکارچی سنگریزههایی هستند که دنبالهدار هالی در یکی از سفرهایش به بخش درونی سامانهی خورشیدی از خود در فضا رها کرده. در حقیقت دنبالهدار هالی مسئول دو بارش شهابیِ شناخته شده است، بارش دیگر بارش اِتا دَلوی است که در ماه می هر سال رخ میدهد.
ماه آینده بارش شهابی شیری (اسدی) را خواهیم داشت که دستاورد دنبالهدار تمپل-تاتل است و ردهایی به همین اندازه روشن پدید میآورد.
-------------------------------------------
کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
constellation of Orion - Orionids Meteor Shower - meteor - Wulan Hada - volcano - Inner Mongolia - China - radiant - belt of Orion - Comet Halley - Solar System - meteor shower - Eta Aquarids - Leonids Meteor Shower - Comet Tempel-Tuttle
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر